Activitatea institutiilor financiare judetene - studiu de caz

Trimisa la data: 2010-08-09
Materia: Administratie Publica
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Flavia_D
Lucrare de licenta despre Activitatea institutiilor financiare judetene - studiu de caz
Cartea europeana a autonomiei locale stabileste ca primul principiu al autonomiei locale sa fie recunoscut in legislatia interna si pe cat posibil, si in Constitutie.Acesta precizeaza ca "dreptul si capacitatea efectiva a colectivitatilor locale de a rezolva si a gestiona, in cadrul legii, sub propria lor responsabilitate si in interesul populatiilor lor, o parte importanta a treburilor publice" stabilind in continuare ca, acest drept se exercita de consilii sau adunari compuse din membri alesi prin vot liber, secret, direct si universal, care pot dispune de organe executive si deliberative, responsabilitatea in fata lor.

Cel de-al doilea principiu este cel al subsidiaritatii, conceptul in sine fiind considerat ca un principiu de organizare institutionala care se aplica privitor la raporturile dintre individ si societate ca si raporturile dintre societate si institutii in vederea repartizarii de competente pe scara institutionala intre baza si varf.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Activitatea institutiilor financiare judetene - studiu de caz

Lucrare de licenta despre Activitatea institutiilor financiare judetene - studiu de caz
Cuprins

Capitolul I Administratia publica locala...............3

Capitolul II Consiliu judetean - autoritate a administratiei publice locale.................25

Capitolul III Prefectul si prefectura.................40

Capitolul IV Studiu de caz privind activitatea consililui judetean
- Strategia de modernizare a administratiei publice locale, a Consiliului Judetean Braila................55

Concluzii......................73

Anexe.........................75

Bibliografie..................93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea institutiilor financiare judetene - studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.