Activitatea magistratilor si Consiliul Superior

Trimisa la data: 2010-10-07
Materia: Drept
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_B
Lucrare de licenta despre Activitatea magistratilor si Consiliul Superior
Existenta impartialitatii in sensul art.6 paragraf 1 din Conventie trebuie determinata conform unui test subiectiv, pe baza convingerilor personale ale unui anumit judecator intr-o anumita cauza, dar si conform unui test obiectiv vizand sa stabileasca daca un judecator a oferit suficiente garantii pentru a exclude orice indoiala legitima in aceasta privinta . Conform demersului subiectiv, impartialitatea se prezuma pana la proba contrarie, atitudine a partinitoare a judecatorului intr-o anumita cauza trebuind dovedita .

In ceea ce priveste demersul obiectiv Curtea a statuat ca "ceea ce trebuie asigurat este increderea pe care, intr-o societate democratica, instantele trebuie sa o inspire publicului si, in primul rand, acuzatului intr-un proces penal", iar faptul ca un judecator a mai participat la solutionarea cauzei si intr-o faza anterioara,nu constituie in sine o incalcare a Conventiei; determinante sunt intinderea si natura deciziilor pe care le-a luat . In aplicarea acestui test, opinia partii in cauza cu privire la impartialitatea instantei este importanta dar nu decisiva, esential este ca indoielile privitoare la impartialitate sa poata fi justificate in mod rezonabil, iar daca exista o indoiala rezonabila, judecatorul banuit de atitudine partinitoare trebuie sa se retraga de la judecarea cauzei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Activitatea magistratilor si Consiliul Superior

Lucrare de licenta despre Activitatea magistratilor si Consiliul Superior
Cuprins

Capitolul I. Rolul magistratului....................................3

Capitolul II. Intelesul notiunii de iuris dictio.....................3

Capitolul III. Evolutia istorica a controlului exercitat asupra activitatii magistratilor........................................6

Capitolul IV. Reglementarea controlului asupra activitatii magistratilor.................................11

Capitolul V. Procedura disciplinara in reglementarea actuala...............................16

Capitolul VI. Solutiile de clasare si de sesizare a Sectiei Consiliului Superior al Magistraturii..................................45

Capitolul VII. Faza de judecata a actiunii disciplinare................................................47

Bibliografie......................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea magistratilor si Consiliul Superior". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.