Activitatea socio culturala in comunitatea europeana

Trimisa la data: 2010-09-10
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_C
Lucrare de licenta despre Activitatea socio culturala in comunitatea europeana
In perioada decembrie 1984 - martie 1985 au existat doua rapoarte, numite "Comitetul Doodge", care au pus bazele Actului Unic European. In iunie 1985 Consiliul Eiuropean de la Milano convoaca Conferinta Interguvernamentala, iar dupa 6 luni de negocieri se aproba cu unanimitate textul"Actul Unic European".Astfel se realiza una dintre cele mai importante reforme ale CE. Reformele introduse prin AUE au privit institutiile comunitare dupa cum urmeaza: s-a formalizat Consiliul European care facea de acum parte din structura Tratatelor Constitutive, fara insa a avea un statut de institutie propriu-zisa, astfel devenea simultan "reuniune a organelor statelor" si "Conferinta Interguvernamentala" (art.2).

Prin reforma institutionala s-au realizat si noi transferuri de competente de la state catre comunitati.Pentru o mai mare democratizare a procesului legislativ AUE a marit capacitatea de influenta a PE asupra Consiliului prin sistemul de cooperare.Astfel, Parlamentul European are posibilitatea respingerii prin majoritate absoluta a deciziilor Consiliului, obligandu-l astfel pe acesta sa voteze apeland la procedura unanimitatii, de asemenea are si dreptul de a autoriza incheierea Acordurilor de Asociere si a Tratatelor de Aderare.In privinta Curtii de Justitie se introducea posibilitatea flexibilizarii statului acesteia, dar si noua institutie a Curtii de Prima Instanta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Activitatea socio culturala in comunitatea europeana

Lucrare de licenta despre Activitatea socio culturala in comunitatea europeana
Cuprins

Introducere.................................................3

Capitolul I. Europa si constructia comunitara......................4

Capitolul II. Europa sociala.............................17

Capitolul III. Europa culturala...................................59

Concluzii..........................................77

Bibliografie.............................................80
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea socio culturala in comunitatea europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.