Activitatile de gradinita si socializarea progresiva a scolarului

Trimisa la data: 2010-04-14
Materia: Sociologie
Pagini: 99
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_St
Lucrare de licenta despre Activitatile de gradinita si socializarea progresiva a scolarului
Educatia familiala este orientata de valori care se refera la inflorirea personalitatii copilului si la reusita lui sociala dar pentru aceasta parintii nu elaboreaza strategii educative dupa o anumita logica, nu opteaza ferm pentru un principiu sau altul. Oricare dintre parinti are in vedere o combinatie intre cele doua, dorind realizarea plenara a potentialului sau si ca acest potential sa-i conduca spre integrare si reusita sociala. Copilul trebuie astfel secondat in tot ceea ce intreprinde, permitandu-i-se libertatea de exprimare, incurajandu-l, valorizandu-l si stimulandu-i, in permanenta, increderea in el.

Importanta relatiilor interfamiliale rezida din faptul ca ele sunt sursa de constituire si de cristalizare a insusirilor de personalitate pe care copilul si le va forma interiorizand aceste relatii interumane. Personalitatea copilului va fi astfel rezultatul contextului relational. Cadrul familial organizat, valorizat pozitiv, cu influente educative, va forma o personalitate echilibrata. Un mediu viciat din punct de vedere relational, imoral, va forma o personalitate cu trasaturi instabile, cu dificultati de adaptare si tendinte spre devianta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Activitatile de gradinita si socializarea progresiva a scolarului

Lucrare de licenta despre Activitatile de gradinita si socializarea progresiva a scolarului
Cuprins

Introducere.............................................4

Capitolul I. Socializarea in familie si importanta acestui proces pentru integrarea viitoare a copilului.................................7
I.1. Conceptul de socializare. Delimitare teoretica....................7
I.2. Rolurile parintilor in dezvoltarea psihica a copilului...........14
I.3. Stiluri educative ale parintilor si efectele lor asupra dezvoltarii copilului......................................23

Capitolul II. Gradinita ca factor de socializare.......................30
II.1 Cadrul didactic si grupul de covarstnici - factori de socializare.......................................30
II.2 Formele de activitate ale prescolarului........................36
II.3 Implicatiile gradinitei asupra socializarii......................47

Capitolul III. Metodologia cercetarii.............................58
III.2 Formularea ipotezelor cercetarii............................58
III.3 Metode, tehnici, procedee si instrumente utilizate............58
III.4 Informatii referitoare la lotul de subiecti investigat............................61

Capitolul IV. Prelucrarea datelor, prezentarea si interpretarea rezultatelor obtinute.........................................73
IV.1 Cercetarea validitatii de continut a instrumentelor utilizate.............................73
IV.2 Validarea convergenta a protocolului de observatie..............75
IV.3 Verificarea ipotezelor......................................77

Capitolul V. Concluzii si recomandari............................88

Anexe...............................................91

Bibliografie...........................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatile de gradinita si socializarea progresiva a scolarului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.