Actul juridic civil

Trimisa la data: 2009-04-16
Materia: Drept
Pagini: 126
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_N
Lucrare de licenta despre Actul juridic civil
Interpretarea literala este determinata de faptul ca intre formularea textului legal interpretat si cazurile din practica ce se incadreaza in ipoteza sa exista concordanta. Aceast( interpretare este impus( de texte clare, ori de dispozi(ii ce con(in enumer(ri limitative.
Interpretarea (extensiv(( - este necesar( atunci c(nd (ntre formularea textului legal intepretat (i cazurile din practic( la care se aplic( acest text nu exist( concordan((, (n acest caz textul trebuie extins (i asupra unor cazuri care nu se (ncadreaz( (n litera textului; deci c(nd un text legal este formulat prea restrictiv fa(( de inten(ia real( legiuitorului.

Interpretarea restrictiv( - este impus( de faptul c( (ntre formularea unui text legal (i cazurile de aplicare (n practic(, exist( neconcordan((, (n acest caz formularea textului legal este prea larg( fa(( de situa(iile care se pot (ncadra (n text (exemplu art.1 din L.31/1990 : (Societ((ile comerciale cu sediul (n Rom(nia sunt persoane juridice rom(ne(; (n sensul c( prive(te doar societ((ile comerciale (nfiin(ate potrivit acestei legi.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Actul juridic civil

Lucrare de licenta despre Actul juridic civil
Cuprins

Capitolul I. Concepte fundamentale al;e teoriei dreptului si statului..............................................3

Capitoluu II. Actul juridic civil......................................54Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Actul juridic civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.