Adaptarea situatiei financiare a intreprinderii la contextul european

Trimisa la data: 2010-04-13
Materia: Finante-Banci
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_O
Lucrare de licenta despre Adaptarea situatiei financiare a intreprinderii la contextul european
Incepand cu anul 1999 S.C. AGRANA ROMANIA S.A. Buzau a renuntat la prelucrarea sfeclei de zahar in favoarea procesarii zaharului brut importat. Zaharul brut a fost cumparat de la doi furnizori externi: HOTTLET-BELGIA si CARGILL-U.S.A. De asemenea, trebuie precizat ca, in afara de zahar, fabrica mai produce unele produse zaharoase, cum ar fi serbetul, rahatul, zaharul pudra si produse specifice centralei electrotermice - energie termica si electrica.Marea problema o reprezinta mediul in care opereaza fabricile de zahar din Romania. Problemele de care se lovesc aceste fabrici sunt o consecinta a starii generale a agriculturii romanesti.

Cum materia prima este sfecla de zahar, atat timp cat agicultura se confrunta cu o situatie dificila, nici aceasta industrie nu se poate redresa. Spre exemplu, din cauza faptului ca materia prima nu este asigurata in cantitati suficiente, practic, anul trecut toate fabricile de zahar din Romania au fost nevoite sa proceseze si zahar brut adus din import. Pe baza rezultatelor unui raport asupra campaniei de sfecla din toamna-iarna anului 2005, doar 10% din zaharul consumat de romani a provenit din sfecla, restul fiind asigurat din importuri, fie de zahar alb rafinat adus din diverse tari, fie prin importuri de zahar brut procesat in fabricile noastre.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Adaptarea situatiei financiare a intreprinderii la contextul european

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I. Adaptarea activitatii firmei " S.C. AGRANA S.R.L."la contextul european................5
1.1. Evolutia pietei europene de zahar..........5
1.2. Armonizarea legislatiei europene cu cea a Romaniei in ceea ce priveste piata zaharului...........7
1.3. Perspective de dezvoltare a pietei zaharului romanesc in context european...........12

Capitolul II. Prezentarea firmei " S.C AGRANA ROMANIA S.A "........16
2.1. Date de identificare a S.C. AGRANA ROMANIA S.A...........16
2.2.Organizarea structurala si procesuala a S.C. AGRANA ROMANIA S.A..............21
2.3. Analiza resurselor si ofertei firmei.............24
2.4. Partenerii firmei............26
2.5. Managementul si strategia firmei..........32
2.6. Profitabilitaea firmei..........37

Capitolul III. Directii de pregatire a firmei "S.C. AGRANA S.R.L."in vederea atingerii de performante inalte..........44
3.1.Analiza activitatii firmei in context european...........44
3.2. Perfectionarea activitatilor firmei...........64
3.3. Directii de diversificare a activitatilor firmei AGRANA in vederea cresterii profitabilitatii acesteia...............72

Bibliografie............74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Adaptarea situatiei financiare a intreprinderii la contextul european". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.