Aderarea la moneda unica europeana

Trimisa la data: 2010-03-30
Materia: REI
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorin_C
Lucrare de licenta despre Aderarea la moneda unica europeana
Pe parcursul anului 1993, nici una din tarile membre ale Comunitatii Europene (cu exceptia Luxemburgului) nu a fost in masura sa se apropie sau sa se mentina in cadrul conditiilor de admisibilitate ale Uniunii Economice si Monetare. Evaluarile ulterioare nu au permis nici ele constatarea unor progrese semnificative privind incadrarea in criteriile de convergenta : in septembrie 1994, ECOFIN observa ca doar doua tari membre (Luxemburg si Irlanda) pot fi considerate ca indeplinind in mod incontestabil aceste criterii, iar un raport al Comisiei Europene din iunie 1995 constata ca numarul acestora crescuse la trei (luxemburg, Irlanda si Germania). Datele statistice definitive pentru 1995 relevau ca deficitul bugetar inregistrat de Germania a indepartat-o din nou de "zona virtuoasa" a deplinei compatibilitati cu criteriile de convergenta.

Mai importante insa decat "fotografierea" rezultatelor dintr-un singur an (care, in plus, nu era anul de referinta pentru evaluarea indeplinirii criteriilor) erau tendintele care puteau fi depistate in evolutia acestor indicatori si credibilitatea programelor de masuri adoptate in tarile candidate in vederea respectarii conditiilor de admisibilitate. Judecand lucrurile prin aceasta prisma dinamica, Comisia europeana considera, in noiembrie 1995, ca opt tari membre aveau perspectiva de a indeplini criteriile de convergenta inaintea lansarii fazei finale de construire a Uniunii Economice si Monetare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aderarea la moneda unica europeana

Lucrare de licenta despre Aderarea la moneda unica europeana
Cuprins

Introducere.................................................3

Capitolul I. Integrare europeana.....................................5
Sectiunea 1 Aparitia si evolutia conceptului.........................5
Sectiunea a 2-a Componenta Uniunii Europene..........................12
Sectiunea a 3-a Etapele integrarii Uniunii Europene...................17

Capitolul II. Integrare monetara europeana..........................24
Sectiunea 1 Evolutia conceptului.................................24
Sectiunea a 2-a Sistemul Monetar European............................29

Capitolul III. Uniunea economica si monetara.........................46
Sectiunea 1 Scurt istoric....................................46
Sectiunea a 2-a Avantajele si costurile Uniunii Economice si Monetare...............................................50
Sectiunea a 3-a Conditiile edificarii Uniunii Economice si Monetare............................................55
Sectiunea a 4-a Etapele constituirii................................59
Sectiunea a 5-a Principalele elemente ale Uniunii Economice si
Monetare..................................................65

Bibliografie............................................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aderarea la moneda unica europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.