Administrarea si tratarea deseurilor radioactive

Trimisa la data: 2010-08-01
Materia: Politehnica
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_O
Lucrare de licenta despre Administrarea si tratarea deseurilor radioactive
In general, eliminarea deseurilor se face prin urmatoarele cai: conservare, concentrare si dilutie. Conservarea consta in a pastra deseurile radioactive pana cand isi pierd activitatea prin dezintegrare naturala. Bineinteles, acest principiu se poate aplica eficient la radionuclizii cu viata scurta. Concentrarea deseurilor radioactive se face prin metode fizice si chimice, sau arderea acelor combustibile si are ca scop reducerea volumului deseurilor.

Diluarea deseurilor se face de obicei in apa, sau sub forma de gaz in aer. Deseurile lichide diluate sau restul de la tratare se elimina in mediul inconjurator, conform normelor si legislatiei in vigoare. Deseurile solide rezultate se strang in containere speciale si sunt pastrate si apoi acestea sunt transportate pentru stocare. Containerele trebuie sa fie confectionate dintr-un material care: sa nu se corodeze sub actiunea acizilor, bazelor sau diversilor solventi organici, sa fie rezistente la actiunea temperaturii si presiunii, sa se decontamineze usor si sa ofere protectie impotriva radiatiilor, sa se inchida ermetic. De obicei containerele au in interior o camasa din material plastic.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Administrarea si tratarea deseurilor radioactive

Lucrare de licenta despre Administrarea si tratarea deseurilor radioactive
Cuprins

Capitolul I Notiuni generale.............3

Capitolul II Gospodarirea si depozitarea deseurilor radioactive.......14

Capitolul III GreenPeace in Romania............33

Capitolul IV Sucursala Cercetari Nucleare - Pitesti...........41

Concluzii............80

Bibliografie.........81
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Administrarea si tratarea deseurilor radioactive". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.