Administrarea societatilor comerciale si raspunderea acestora

Trimisa la data: 2009-06-09 Materia: Administratie Publica Pagini: 126 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Larisa_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Administrarea societatilor comerciale si raspunderea acestora
Formele societatii comerciale reglementate de Legea nr. 31/1990. Potrivit art. 2 din Legea nr. 31/1990, societatea comerciala imbraca una dintre urmatoarele forme juridice: societatea in nume colectiv; societatea in comandita simpla; societatea pe ac-tiuni; societatea in comandita pe actiuni; societatea cu raspundere limitata.Formele societatii comerciale reglementate de legea noastra sunt, in general, aceleasi, ca si cele existente in alte tari . Acest lucru se explica prin faptul ca formele juridice ale societatii comerciale nu sunt expresia imaginatiei unor specialisti, ci mai degraba rezulAZtatul practicii indelungate in activitatea comerciala din tarile cu economie de piata.

Deosebirile dintre diferitele forme ale societatii comerciale au drept criteriu intinderea raspunderii asociatilor fata de terti pentru obligatiile societatii (art. 3 din Legea nr. 31/1990).Societatea in nume colectiv este acea societate ale carei obligatii sociale sunt ga-rantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a tuturor asociatilor. Societatea in comandita simpla este societatea ale carei obligatii sociale sunt ga-rantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a asociati lor coAZmanditati; asociatii comanditari raspund numai pana la concurenta aportu1ui lor.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Administrarea societatilor comerciale si raspunderea acestora

Lucrare de licenta despre Administrarea societatilor comerciale si raspunderea acestora
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind societatile comerciale.....................................3

Capitolul II. Pozitia administratorilor in cadrul structurii functionale si de organizare a societatilor comerciale................21

Capitolul III. Desemnarea administratorilor........................33

Capitolul IV. Functionarea administratorilor........................40

Capitolul V. Organele colegiale.........................49

Capitolul VI. Incetarea calitatii de administrator...................77

Capitolul VII. Administratorii judiciari(deosebiri fata de administratorii de drept comun)....................................84

Capitolul VIII. Raspunderea administratorilor.........................86

Capitolul IX. Administratorul din perspectiva acquis-ului comunitar..................................112

Concluzii....................................120

Bibliografie......................................123
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Administrarea societatilor comerciale si raspunderea acestora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.