Administratia locala in Romania

Trimisa la data: 2014-05-14
Materia: Administratie Publica
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: carmen_
Lucrare de licenta despre Administratia locala in Romania
Sarcinile complexe ale statului, precum si nevoile diverse ale populatiei nu pot fi realizate numai de catre autoritatile administratiei publice centrale, iar pe de alta parte, nevoile si cerintele cetatenilor nu sunt identice pe intreg teritoriul statal, existand probleme specifice, particulare de la o zona la alta a tarii.Orice stat, pentru a putea fi condus si administrat in conditii cat mai bune, isi imparte teritoriul in unitati administrativ-teritoriale, carora le recunoaste personalitatea juridica si le confera totodata atat atributii de drept public precum si atributii de drept privat.

Tema lucrarii mele de diploma este Administratia locala in Romania, lucrare care am impartit-o in sase capitole. Aceasta lucrare se axeaza pe conturarea unei imagini de ansamblu privind unitatile administrativ-teritoriale si reprezentarea lor publica, principiile de baza ale organizarii si functionarii administratiei publice locale potrivit legislatiei actuale, Consiliul Local, Primarul, Consiliul Judetean si Tutela administrativa asupra administratiei publice locale prin institutia prefectului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Administratia locala in Romania

Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I. Unitatile administrativ-teritoriale si reprezentarea lor publica.........................................4

Capitolul II. Principiile de baza ale organizarii si functionarii administratiei publice locale ppotrivit legislatiei actuale.....................................6

Capitolul III. Consiliul local - autoritate de baza a a administratiei publice locale.....................................13

Capitolul IV. Primarul - seful administratiei locale............................................25

Capitolul V. Consiliul judetean - autoritate a administratiei de nivel intermediar.......................................33

Capitolul VI. Tutela administrativa asupra administratei publice locale prin institutia prefectului............................43

Concluzii.....................................58

Bibliografie......................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Administratia locala in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.