Administratia publica in Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2010-09-20
Materia: Administratie Publica
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: George_St
Lucrare de licenta despre Administratia publica in Uniunea Europeana
Pe aceeasi traiectorie se inscrie si opinia sociologilor americani, care considera ca politica este in centrul integrarii tuturor componentelor analitice ale sistemului social (Parsons). Sistemul politic uneste interesele indivizilor si ale grupurilor, asigura comunicarea si socializarea politica. Vointa politica conduce la convertirea cererilor provenind din mediu in decizii si in actiuni care asigura regularizarea sistemului social, in ansamblu.

Teza cu privire la primatul politicului asupra sistemului social a fost contrazisa de Marx, care considera ca structura economica a societatii este fundamentul real al edificiilor juridic si politic. El avea sa fundamenteze teza cu privire la primatul infrastructurilor. Pentru marxisti, relatiile fundamentale din societate sunt raporturile de productie dintre oameni si natura sau dintre oameni si locul lor de munca. Ele releva urmatorii factori: conditiile naturale, tehnice, organizarea si diviziunea sociala a muncii. Modurile de productie determina institutiile familiale, religioase, politice, juridice care formeaza suprastructurile societatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Administratia publica in Uniunea Europeana

Cuprins

Capitolul I. Date introductive........3

Capitolul II. Prezentarea dreptului administrativ in unele tari europene...........13

Capitolul III. Prezentarea detaliata a structurilor administrative din Marea Britanie comparativ cu alte tari din Europa............57

Capitolul IV. Principiul legalitatii in activitatea administrativa in unele tari europene.........67

Capitolul V. Prezentarea reformei administrative din perspectiva constitutiei europene........70

Concluzii............74

Bibliografie...........78Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Administratia publica in Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.