Administratia publica locala si principiile acesteia

Trimisa la data: 2009-06-06
Materia: Drept
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_C
Lucrare de licenta despre Administratia publica locala si principiile acesteia
Prima este etapa decembrie 1989 - iulie 1990, pe care o putem numi "etapa revolutionara", intrucat organele locale nu au fost nici alese nici numite, ci s-au constituit in mod revolutionar (initial) apoi s-au transformat prin negocieri politice. Salvarii Nationale din 22 decembrie 1989 (act cu valoare constitutionala), Decretului - Lege nr. 2/1989 privind constituirea, organizarea si functionarea ale Frontului Salvarii Nationale si a consiliilor teritoriale ale Frontului Salvarii Nationale si Decretului - Lege nr. 8/1990 privind organizarea si functionarea organelor locale ale administratiei de stat, in unitatile administrativ - teritoriale functioneaza, ca organe ale puterii locale,

administratiei de stat primarii, conduse de primari, a caror competenta este stabilita de consiliile Frontului Salvarii Nationale, subordonate acestora si organelor administratiei de stat ierarhic superioare si Guvernului. Prin Decretul - Lege nr. 81/1990 privind Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala, consiliile Frontului Salvarii Nationale isi schimba denumirea in consilii provizorii de uniune nationala, componenta la fiind stabilita nu revolutionar, ci prin negocieri politice. Se observa mentinerea aceleiasi conceptii: organele locale nu sunt organe proprii ale colectivitatiilor teritoriale locale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Administratia publica locala si principiile acesteia

Lucrare de licenta despre Administratia publica locala si principiile acesteia
Cuprins

Capitolul I. Norme constitutionale privitoare la administratia publica locala......................................3

Capitolul II. Organizarea administrativa a teritoriului statului.............................................5

Capitolul III. Principiile administratiei publice locale...................................................17

Capitolul IV. Consiliul judetean.....................................71

Bibliografie.............................................106

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Administratia publica locala si principiile acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.