Administratia si serviciile publice din Romania

Trimisa la data: 2010-04-24
Materia: Administratie Publica
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ileana_D
Lucrare de licenta despre Administratia si serviciile publice din Romania
Regulamentul organic, intrat in vigoare in Moldova in luna ianuarie a anului 1832 si in Muntenia in luna iulie a anului 1831, nu a adus modificari in structura administratiei centrale. Totusi, in Regulamentul organic gasim geneza guvernului si a ministerelor. Astfel, guvernul era denumit sfatul administrativ, compus din marele vornic, marele vistier si secretarul statului. Se intrunea, de regula, de doua ori pe saptamana si analiza proiecte de legi. Acesta era Sfatul administrativ ordinar. Pentru rezolvarea problemelor de mai mare importanta sub presedintia Domnitorului era convocat Sfatul administrativ extraordinar.

Separarea administratiei de justitie prin crearea de judecatori si de instante judecatoresti si interzicerea organelor administrative de a judeca, postulat al administratiei moderne formulat de Alexandru Ipsilanti a fost concretizata de Regulamentul organic .Administratia publica centrala este reprezentata de Guvern. Guvernul propriu-zis apare ca o creatie a Unirii Principatelor in urma adoptarii Statutului dezvoltator al Conventiei de la Paris din 1858 care foloseste termenul de Guvern si pe acela de prim-ministru, functie in care pentru prima data a fost numit Mihail Kogalniceanu. Statutul dezvoltator din 2 mai 1864 constituie in fapt prima Constitutie a Romaniei, puterile publice fiind exercitate colectiv de Domnitor, de Adunarea ponderatoare si de cea electiva, care constituie adunarile legiuitoare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Administratia si serviciile publice din Romania

Lucrare de licenta despre Administratia si serviciile publice din Romania
Cuprins

Introducere.................3

Capitolul I Notiuni generale privind administratia si serviciile publice in Romania...............5

Capitolul II Reforma structurala a administratiei publice, serviciile centrale si locale din Romania...............22

Capitolul III Modernizarea administratiei publice in perspectiva integrarii europene..............45

Capitolul IV Proceduri de implementare si evaluare a strategiei de modernizare................59

Capitolul V Studiu practic privind " Impactul programului e-guvernare asupra persoanelor cu varsta cuprinsa intre 40-60 ani"..............84

Concluzii si propuneri...........94

Bibliografie...............97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Administratia si serviciile publice din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.