Adolescenta ca perioada conflictuala a trecerii de la copilarie la varsta adulta

Trimisa la data: 2010-04-12
Materia: Psihologie
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_Z
Lucrare de licenta despre Adolescenta ca perioada conflictuala a trecerii de la copilarie la varsta adulta
Stima de sine se modifica odata cu inaintarea in varsta; de obicei ea diminua usor spre inceputul adolescentei, pentru a creste apoi in mod regulat si substantial (Harter, 1990). Spre sfarsitul adolescentei, tinerii adulti de 19-20 de ani prezinta o stima de sine mai ridicata decat la varsta de 8 sau 11 ani.Scaderea stimei de sine la inceputul adolescentei pare a fi legata mai degraba de schimbarile scolare si de cele pubertare decat varstei cronologice( Harter, 1990). Cercetatorii au remarcat aceasta scadere la elevii care ajung mai timpuriu in scoala secundara.Atunci cand tranzitia se face mai gradat, nu apare nici o scadere a stimei de sine la debutul adolescentei.

Potrivit lui Erikson(1968), adolescenta este stadiul de dezvoltare in timpul caruia individul isi cauta o identitate. Criza confuzia identitatii vs. confuzia rolului din timpul adolescentei este considerata de catre multi psihologi ca fiind criza dominanta in intreaga dezvoltare. Erikson subliniaza ca, pentru a ajunge la maturitatea identitatii sexuale si profesionale, fiecare adolescent trebuie sa-si reexamineze identitatea si rolurile pe care trebuie sa si le asume. El trebuie sa sa dobandeasca o perceptie de sine integrata a ceea ce este si ce doreste sa fie si a rolului sexual corespunzator.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Adolescenta ca perioada conflictuala a trecerii de la copilarie la varsta adulta

Lucrare de licenta despre Adolescenta ca perioada conflictuala a trecerii de la copilarie la varsta adulta
Cuprins

Introducere........................................4

Capitolul I. Adolescenta, perioada conflictuala a procesului de trecere de la copilarie la varsta adulta.................................6
1.1. Prezentarea generala a adolescentei............................6
1.2. Schema evolutiei adolescentei.................................8

Capitolul II. Familia, cadru fundamental pentru viata si de dezvoltarea personalitatii adolescentului.........................................19
2.1. Structura si functiile familiei...............................19
2.2. Norme si responsabilitati specifice ale educatiei copilului in familie.................................21
2.3. Afectivitatea ca temei al unitatii familiale....................23
2.4. Tipuri de atitudini si influente familiale.....................27
2.5. Tipologia familiilor ,,problema,,..............................32
2.6. Agresivitatea intrafamiliala................................33

Capitolul III. Aspecte psihologice ale delincventei juvenile..............................................35
3.1. Delimitari conceptuale privind delincventa.......................35
3.2. Delincventa juvenila, forma a delincventei.......................37
3.3. Factorii implicati in determinarea comportamentului deviant al adolescentului............................................42

Bibliografie...................................................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Adolescenta ca perioada conflictuala a trecerii de la copilarie la varsta adulta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.