Adolescenta si educatia sexuala

Trimisa la data: 2009-11-29
Materia: Sociologie
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_P
Lucrare de licenta despre Adolescenta si educatia sexuala
Printre cei mai impontanti factori socilai care au contribuit la geneza adoloscentei ca etapa a varstei distincta se poate mentiona: schimbarile cu caracter economic, disolutia legaturilor traditionale existente in cadrul familiei si modificarea relatiilor intre generatii, prelungirea perioadei de scolarizare a tinerilor pana la varste considerate alta data ca apartinand maturitatii (18 ani pentru viitorul mincitor si 25 de ani pentru viitorul specialist), existenta unor institutii specializate pentru cresterea si educatia copiilor, multiplicarea sisitemelor normative in societatea contemporana, etc.

Transformarile profunde ale sistemului economic, institutionalizarea invatamantului profesional si universitar si despartirea perioadei de socializare scolara de activitatea de munca, ca atare au contribuit, in mare masura, la aparitia unei etape specifice de "moratoriu" social, de amanare a exercitarii de catre tanar a rolului adultului.
Pentru A. Bakon, adolescenta reprezinta rezultatul schimbarilor institutionale aparute in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, printre care invatamantul obligatoriu si reglementarile legislative cu privire la munca si drepturile copiilor au fost cele mai importante.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Adolescenta si educatia sexuala

Lucrare de licenta despre Adolescenta si educatia sexuala
Cuprins

Introducere...........................4

Capitolul I. Importanta educatiei sexuale.........................5
Adolescenta.........................................7
Geneza sociala a adolescentei...................................8
Criterii conjugate ale definirii perioadei adolescentine............8
Teorii sociologice si antropologice cu privire la adolescenta.......14

Capitolul II. Conceptul de educatie...............................16
Familia ca factor in educatia adolescentului....................19
Scoala, grupul de prieteni si mass-media in
influenta educatiei adolescentului............................30

Capitolul III. Aria si metodologia cercetarii..................40

Capitolul IV. Analiza si interpretarea......................53
Scoala - un factor responsabil de educatie sexuala ...............53

Bibliografie..............................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Adolescenta si educatia sexuala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.