Adoptarea deciziilor strategice in formarea preturilor la o societate comerciala

Trimisa la data: 2009-06-14
Materia: Comert
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_Cu
Lucrare de licenta despre Adoptarea deciziilor strategice in formarea preturilor la o societate comerciala
Pentru cumparator, pretul pe care este dispus sa-l plateasca masoara intensitatea nevoii si a satisfactiei asteptate in urma achizitionarii produsului. Pentru vanzator, pretul la care doreste sa-si vanda produsele este masura valorii incorporate in realizarea acestora, adaugandu-se profitul pe care acesta spera sa-l obtina.Din perspectiva marketingului, pretul trebuie definit prin raportarea permanenta la valoarea pe care consumatorii o asociaza produsului, in functie de asteptarile lor cu privire la acesta. Asteptarile consumatorilor depind de: perceptia asupra unui pret "just"(corect), preturile platite in trecut, preturile concurentei si perceptia asupra calitatii.

In definirea pretului se va urmari in permanenta legatura cu produsul, in lipsa caruia pretul ar fi doar o variabila abstracta, fara obiect. Astfel, pentru ofertant produsul trebuie privit ca un ansamblu de utilitati, obiective sau perceptuale, care pot fi furnizate consumatorului, pretul fiind expresia satisfactiei rezultate in urma consumului/utilizarii acestuia.Conceptul de valoare folosit in abordarea de marketing este oarecum diferit de cel utilizat in literatura economica, la nivelul careia aceasta capata doua acceptiuni: valoare de intrebuintare si valoare de schimb.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Adoptarea deciziilor strategice in formarea preturilor la o societate comerciala

Lucrare de licenta despre Adoptarea deciziilor strategice in formarea preturilor la o societate comerciala
Cuprins

Introducere................................................4

Capitolul I. Pretul - instrument de marketing.........................5
1.1 Pretul - cea mai mobila componenta a mixului de marketing..........................................7
1.2 Obiectivele politicii de pret....................................15
1.3 Strategii de pret................................................25

Capitolul II. Prezewntarea generala a S.C. "CONTEC FOODS" S.R.L...........................................30
2.1 Date de identificare a S.C. " Contec Foods" S.R.L..................30
2.2 Aspecte privind mediul de marketing al firmei...................36
2.3 Piata firmei.........................................41

Capitolul III. Realizarea politicii de pret a firmei.................46
3.1 Factorii determinanti in realizarea politicii de pret..........................................46
3.2 Metodele de realizare a politicii de pret a firmei...............55
3.3 Influenta politicii de pret asupra performantelor financiare ale firmei...................................64

Capitolul IV. Directiile de fundamentare a politicii de pret pentru atingerea obiectivului "profit-tinta".............................67
4.1. Incidenta modificarii preturilor asupra profitului firmei SC Contec Foods SRL , Tecuci...................................67
4.2. Fundamentarea politicii de pret in contextul obiectivului "profit-tinta"......................................................70

Concluzii si recomandari........................................80

Bibliografie..............................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Adoptarea deciziilor strategice in formarea preturilor la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.