Adoptia si interesul determinarii acesteia

Trimisa la data: 2010-05-14
Materia: Drept
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_Ha
Lucrare de licenta despre Adoptia si interesul determinarii acesteia
Conditii de fond:un act eliberat de autoritatile straine. Autoritatea centrala care actioneaza in statul strain in domeniul protectiei copiilor si cooperarii in materia adoptiei internationale, sau organisme private autorizate de autoritatea centrala mentionata si de catre Comitetului Roman pentru Adoptii in lipsa unei autoritati centrale, autoritatea publica din statul respectiv, cu atributii in domeniul adoptiei care a incheiat cu Comitetului Roman pentru Adoptii acord de cooperare sau organismul privat autorizat de aceasta autoritate publica si de Comitetului Roman pentru Adoptii, din care sa rezulte ca exista garantii pentru ca minorul sa intre in statul strain, respectiv in cazul incuviintarii adoptiei, cat si pentru urmarirea evolutiei lui dupa adoptie.

Un act eliberat de autoritatile straine competente din care sa rezulte ca persoana sau familia care doreste sa adopte este apta sa adopte, in conformitate cu prevederile legilor mentionate.
Raportul asupra anchetei psiho-sociale efectuata de autoritatile competente sau de organismele private autorizate de catre acestea la domiciliul persoanei sau al familiei in cauza, in care sa se arate opinia acestora cu privire la adoptie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Adoptia si interesul determinarii acesteia

Lucrare de licenta despre Adoptia si interesul determinarii acesteia
Cuprins

Capitolul I Precizari introductive.............4
Sectiunea 1 Notiunea adoptiei.............4
Sectiunea 2 Caracterele generale ale adoptiei............5

Capitolul II Conditiile incheierii adoptiei..........7
Sectiunea 1 Reglementarea legala.............7
Sectiunea 2 Conditiile de fond ale adoptiei..........9
Sectiunea 3 Lipsa impedimentelor la adoptie..........20
Sectiunea 4 Conditiile de forma ale adoptiei.........22

Capitolul III Natura juridica a adoptiei si interesul determinarii acesteia.............36

Capitolul IV Efectele adoptiei.............39
Sectiunea 1 Filiatia si rudenia civila (prin adoptie)..........39
Sectiunea 2 Drepturile si indatoririle parintesti.........41
Sectiunea 3 Numele de familie al adoptatului...........46
Sectiunea 4 Domiciliul si locuinta adoptatului.........48
Sectiunea 5 Cetatenia adoptatului............49

Capitolul V Desfiintarea si desfacerea adoptiei........50
Sectiunea 1 Desfiintarea adoptiei............50
Sectiunea 2 Desfacerea adoptiei..............55

Capitolul VI. Dispozitii privitoare la obligatia legala de intretinere intre adoptator si adoptat (sau in domeniul adoptiei)..........59


Capitolul VII O.U.G. nr. 25/1997 privind reglementarea ocrotirii minorului prin adoptie.............61

Capitolul VIII Conventii internationale la care Romania a aderat.....63

Concluzii..............67

Bibliografie...........68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Adoptia si interesul determinarii acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.