Adunarea parlamentara a Consiliului Europei

Trimisa la data: 2012-03-03 Materia: Stiinte Politice Pagini: 64 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Suzana_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Adunarea parlamentara a Consiliului Europei
O pozitie importanta in valorificarea dreptului la petitionare este detinuta de mediatorul numit de Parlament si abilitat sa primeasca plangerile ce provin de la persoanele mentionate si care sunt relative la cazurile de rea administrare in actiunea institutiilor sau organismelor comunitare, cu exceptia Curtii de justitie si a Curtii de prima instanta in exercitarea functiilor lor jurisdictionale.19 Consideram insa, ca nu poate fi pusa in cauza reaua administrare in privinta fondurilor bugetare intrucat in aceasta materie este consacrata competenta speciala a Curtii de conturi.

Conform misiunii sale, mediatorul procedeaza la anchetele pe care el le socoteste justificate fie din proprie initiativa, fie pe baza plangerilor care i-au fost prezentate direct ( art.8 D, par. 2 ) sau prin intermediul unui membru al Parlamentului, afara daca faptele afirmate fac sau au facut obiectul unei proceduri jurisdictionale. Prin urmare, mediatorul se poate sesiza din oficiu, dar este de presupus ca informatiile pe care el le detine pentru deschiderea procedurii au, totusi, o sursa oficiala comunitara sau ca el a constat ex propriis sensibus faptele de rea administrare. Pe de alta parte, daca sunt in cauza petitionari, exista o dubla modalitate a relatiei mediatorului cu petitionarii: una directa, cand acestia prezinta personal cererea, si una mediata, prin interpunerea unui membru al Parlamentului european.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Adunarea parlamentara a Consiliului Europei

Lucrare de licenta despre Adunarea parlamentara a Consiliului Europei
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive............................3
Sectiunea I. Scurt istoric..................................3
Sectiunea a II-a Delimitari conceptuale..........................8

Capitolul II. Organizarea si functionarea Parlamentului European..............................................12
Sectiunea I. Modul de desemanare a parlamentarilor europeni.............................12
Sectiunea a II-a Regulamentul Parlamentului European..................15
Sectiunea a III-a Structura Parlamentului European....................16

Capitolul III. Atributiile Parlamentului European....................23
Sectiunea I. Atributiile in materie legislativa.....................25
Sectiunea a II-a Controlul politic.............................40
Sectiunea a III-a Puterea bugetara...................................46
Sectiunea a IV-a Atributii in materie de relatii externe..............50

Capitolul IV. Relatiile Parlamentului European cu alte institutii.............................................52
Sectiunea I. Relatiile Parlamentului European cu alte institutii comunitare..............................................52
Sectiunea a II-a Relatiile Parlamentului European cu alte institutii extracomunitare............................................56

Capitolul V. Consideratii finale.................................59
Sectiunea I. Rolul Parlamentului European...........................59
Sectiunea a II-a Perspectivele Parlamentului European................61

Bibliografie.........................................62
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Adunarea parlamentara a Consiliului Europei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.