Adunarea parlamentara a Consiliului Europei

Trimisa la data: 2012-03-03
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_B
Lucrare de licenta despre Adunarea parlamentara a Consiliului Europei
O pozitie importanta in valorificarea dreptului la petitionare este detinuta de mediatorul numit de Parlament si abilitat sa primeasca plangerile ce provin de la persoanele mentionate si care sunt relative la cazurile de rea administrare in actiunea institutiilor sau organismelor comunitare, cu exceptia Curtii de justitie si a Curtii de prima instanta in exercitarea functiilor lor jurisdictionale.19 Consideram insa, ca nu poate fi pusa in cauza reaua administrare in privinta fondurilor bugetare intrucat in aceasta materie este consacrata competenta speciala a Curtii de conturi.

Conform misiunii sale, mediatorul procedeaza la anchetele pe care el le socoteste justificate fie din proprie initiativa, fie pe baza plangerilor care i-au fost prezentate direct ( art.8 D, par. 2 ) sau prin intermediul unui membru al Parlamentului, afara daca faptele afirmate fac sau au facut obiectul unei proceduri jurisdictionale. Prin urmare, mediatorul se poate sesiza din oficiu, dar este de presupus ca informatiile pe care el le detine pentru deschiderea procedurii au, totusi, o sursa oficiala comunitara sau ca el a constat ex propriis sensibus faptele de rea administrare. Pe de alta parte, daca sunt in cauza petitionari, exista o dubla modalitate a relatiei mediatorului cu petitionarii: una directa, cand acestia prezinta personal cererea, si una mediata, prin interpunerea unui membru al Parlamentului european.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Adunarea parlamentara a Consiliului Europei

Lucrare de licenta despre Adunarea parlamentara a Consiliului Europei
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive............................3
Sectiunea I. Scurt istoric..................................3
Sectiunea a II-a Delimitari conceptuale..........................8

Capitolul II. Organizarea si functionarea Parlamentului European..............................................12
Sectiunea I. Modul de desemanare a parlamentarilor europeni.............................12
Sectiunea a II-a Regulamentul Parlamentului European..................15
Sectiunea a III-a Structura Parlamentului European....................16

Capitolul III. Atributiile Parlamentului European....................23
Sectiunea I. Atributiile in materie legislativa.....................25
Sectiunea a II-a Controlul politic.............................40
Sectiunea a III-a Puterea bugetara...................................46
Sectiunea a IV-a Atributii in materie de relatii externe..............50

Capitolul IV. Relatiile Parlamentului European cu alte institutii.............................................52
Sectiunea I. Relatiile Parlamentului European cu alte institutii comunitare..............................................52
Sectiunea a II-a Relatiile Parlamentului European cu alte institutii extracomunitare............................................56

Capitolul V. Consideratii finale.................................59
Sectiunea I. Rolul Parlamentului European...........................59
Sectiunea a II-a Perspectivele Parlamentului European................61

Bibliografie.........................................62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Adunarea parlamentara a Consiliului Europei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.