Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului

Trimisa la data: 2009-04-14
Materia: Chimie
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_If
Lucrare de licenta despre Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului
Dintre prejudiciile produse de ozon trebuie mentionate: afectiunile asupra sistemului respirator (dificultati respiratorii, reducerea functiilor, plamanilor, astm), iritarea ochilor, congestii nazale, reducerea rezistentei la infectii, degradarea prematura a plamanilor etc.Un control riguros al substantelor de baza ale formarii ozonului contribuie la o buna protejare a mediului. Controlul, pe de alta parte, a condus la constructia de motoare (pentru autovehicule) care reduc emisiile nocive (NOX, CO, CnHm), astfel incat acestea sa se incadreze in prevederile standard.

Se mentioneaza ca, in Canada si SUA, pentru autoturisme, NOX trebuie sa ramana sub 0,62 g/km, CO sub 2,11 g/km si CnHm sub 0,25 g/km; pentru autocamioane valorile respective sunt: 1,43; 6,21 si 0,30 g/km. In Romania, pentru autoturisme si camioane, volumul emisiei de CO trebuie sa ramana intre 2-4% din volumul total de gaze evacuate.In privinta emisiilor rezultate din sursele importante stationare, ca de exemplu cele provenite din fabricile chimice, rafinarii de petrol etc., controlul acestora este mai usor, respectiv si masurile pentru inscrierea emisiilor in normele standard. Mai dificil este controlul surselor stationare mici, ca de exemplu la statiile de benzina, spalatoriile in uscat, manufacturile de vopsit etc., unde procesul este, de multe ori, intermitent, sezonier si dependent de materia prima.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului

Lucrare de licenta despre Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului
Cuprins

Introducere............................................3

Capitolul I. Implicatiile agentilor poluanti asupra aerului................................................3
1.1. Substante nocive prezente in atmosfera............................6
1.2. Fenomenele specifice aerului atmosferic...........................24

Capitolul II. Implicatiile agentilor poluanti asupra apei..............................................27
2.1. Surse de poluare a apei..........................27
2.2. Substante poluante (poluanti).............................30
2.3. Impactul asupra mediului.................................32
2.4. Masuri de ameliorare a mediului................................37

Capitolul III. Implicatiile agentilor de poluare asupra solului..............................................41
3.1. Surse de poluare - poluanti...................................42
3.2. Masuri de combatere a poluarii solului..........................44

Bibliografie...............................................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.