Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului

Trimisa la data: 2009-04-14 Materia: Chimie Pagini: 45 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Simona_If
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului
Dintre prejudiciile produse de ozon trebuie mentionate: afectiunile asupra sistemului respirator (dificultati respiratorii, reducerea functiilor, plamanilor, astm), iritarea ochilor, congestii nazale, reducerea rezistentei la infectii, degradarea prematura a plamanilor etc.Un control riguros al substantelor de baza ale formarii ozonului contribuie la o buna protejare a mediului. Controlul, pe de alta parte, a condus la constructia de motoare (pentru autovehicule) care reduc emisiile nocive (NOX, CO, CnHm), astfel incat acestea sa se incadreze in prevederile standard.

Se mentioneaza ca, in Canada si SUA, pentru autoturisme, NOX trebuie sa ramana sub 0,62 g/km, CO sub 2,11 g/km si CnHm sub 0,25 g/km; pentru autocamioane valorile respective sunt: 1,43; 6,21 si 0,30 g/km. In Romania, pentru autoturisme si camioane, volumul emisiei de CO trebuie sa ramana intre 2-4% din volumul total de gaze evacuate.In privinta emisiilor rezultate din sursele importante stationare, ca de exemplu cele provenite din fabricile chimice, rafinarii de petrol etc., controlul acestora este mai usor, respectiv si masurile pentru inscrierea emisiilor in normele standard. Mai dificil este controlul surselor stationare mici, ca de exemplu la statiile de benzina, spalatoriile in uscat, manufacturile de vopsit etc., unde procesul este, de multe ori, intermitent, sezonier si dependent de materia prima.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului

Lucrare de licenta despre Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului
Cuprins

Introducere............................................3

Capitolul I. Implicatiile agentilor poluanti asupra aerului................................................3
1.1. Substante nocive prezente in atmosfera............................6
1.2. Fenomenele specifice aerului atmosferic...........................24

Capitolul II. Implicatiile agentilor poluanti asupra apei..............................................27
2.1. Surse de poluare a apei..........................27
2.2. Substante poluante (poluanti).............................30
2.3. Impactul asupra mediului.................................32
2.4. Masuri de ameliorare a mediului................................37

Capitolul III. Implicatiile agentilor de poluare asupra solului..............................................41
3.1. Surse de poluare - poluanti...................................42
3.2. Masuri de combatere a poluarii solului..........................44

Bibliografie...............................................45
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Agentii poluanti si influenta lor asupra mediului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.