Agregatele monetare si rolul lor in economie

Trimisa la data: 2009-06-30
Materia: Economie
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_P
Lucrare de licenta despre Agregatele monetare si rolul lor in economie
Rezolvarea vine din efectuarea de tranzactii financiare; acestea constituie calea prin care banii sunt transferati de la subiectii economici care ii au, dar nu pot sau nu doresc sa ii foloseasca intr-o anumita perioada, la subiectii economici ce doresc sa ii foloseasca, dar nu ii au (a caror cerere de marfuri si servicii este mai mare decat sumele de bani de care dispun).Astfel de solutii sunt: vanzarea marfurilor pe credit, fara utilizarea banilor, situatie in care vanzatorul marfii este si creditor, iar in locul banilor se utilizeaza instrumente financiare;

intermedierea financiara, care consta in colectarea banilor de catre intermediarii financiari (banci si alte institutii financiare) care nu ii folosesc pentru cumparari de marfuri, ci ii pun la dispozitia altor agenti economici financiari sau nefinanciari, prin diverse instrumente financiare.In plan macroeconomic, fenomenele financiare permit accelerarea schimbului de marfuri, deoarece constituie calea de rezolvare a contradictiei dintre functia banilor de mijloc de pastrare a averii si cea de mijloc de schimb. Metamorfoza banilor este un proces continuu si, in definitiv, reflecta metamorfoza marfurilor, iar in anumite conditii, la un nivel ridicat de dezvoltare a productiei de marfuri, devine un element esential al desfasurarii normale a proceselor economice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Agregatele monetare si rolul lor in economie

Cuprins

Capitolul I. Circulatia monetara in Romania..........................3
1.1. Continutul circulatiei monetare..............................3
1.2. Masa monetara........................................13

Capitolul II. Rolul BNR in circulatia monetara.......................21
2.1. Principalele atributii ale BNR.................................21
2.2. Politica monetara........................................23

Capitolul III. Studiu de caz . Agregatele monetare...................................................35
3.1. Continutul agregatelor monetare. Rolul lor in economie.............................................35
3.2. Instrumentele de agregare monetara...........................37
3.3. Elaborarea agregatelor monetare de catre BNR. Studiu de caz..................................................41
3.4. Determinarea vitezei de rotatie si de circulatie a banilor.........................................48
3.5. Rolul agregatelor monetare in emisiunea monetara si retragerea
banilor din circulatie............................................56

Capitolul IV. Concluzii si propuneri.............................66

Anexe..................................................70

Bibliografie.......................................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Agregatele monetare si rolul lor in economie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.