Agresivitatea ca forma de adaptare si contra - reactie la frustrare in cazul copiilor institutionalizati

Trimisa la data: 2010-09-09
Materia: Psihologie
Pagini: 121
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_D
Lucrare de licenta despre Agresivitatea ca forma de adaptare si contra - reactie la frustrare in cazul copiilor institutionalizati
Sentimentele tatalui privind fiica - "o repetitie a lui insusi intr-o postura feminina" - constau in aceea ca fata ii maguleste vanitatea. In acest sens, se considera ca factorii sociali se amesteca cu cei biologici si, ca atare, tatal este mai tandru cu fata decat cu fiul, in timp ce mama se comporta invers.

Un moment deosebit ce se petrece in jurul varstei de 7 ani il constituie intrarea la scoala a copilului cand are loc transferul sentimentelor catre o "mama-substitut". Aceasta nu este alta decat invatatoarea care va fi privita cu o tandrete pasionala, dar fara alte sentimente. Acest transfer nu trebuie confundat cu tendinta adolescentului de a se indragosti de femeia mai in varsta, Insa, daca mama este prea atasata de copil, mai ales de baiat, sentimentele lui fata de educatoare o fac geloasa; prin urmare, mama devine violenta si il face pe baiat sa sufere.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Agresivitatea ca forma de adaptare si contra - reactie la frustrare in cazul copiilor institutionalizati

Lucrare de licenta despre Agresivitatea ca forma de adaptare si contra - reactie la frustrare in cazul copiilor institutionalizati
Cuprins

Introducere..............3

Partea I Aspectele teoretice ale cercetarii.............8
Capitolul I Scolarul mic.................8

Capitolul II Problematica agresivitatii in psiholo-gie, psihopedagogie si psihopatologie..............38

Capitolul III Comportamentul agresiv ca forma de adaptare si compensare a frustrarii.................60

Partea a II -a Aspectele practice ale cercetarii..........76
Capitolul IV Metodologia cercetarii.................76

Capitolul V Prelucrarea datelor cercetarii..........87

Capitolul VI Concluzii si recomandari...............113

Bibliografie selectiva................118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Agresivitatea ca forma de adaptare si contra - reactie la frustrare in cazul copiilor institutionalizati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.