Alternative al protectiei sociale de stat - Asigurarea de viata si pensia privata

Trimisa la data: 2010-02-01
Materia: Economie
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bianca_S
Lucrare de licenta despre Alternative al protectia sociala de stat. Asigurarea de viata si pensia privata
Babilonienii erau, desigur, mari comercianti la vremea respectiva, dar nu numai atat, deoarece erau vecini cu fenicienii, vestiti pentru comertul maritim pe care il faceau. Era deci normal ca babilonienii, in cautarea lor de noi piete, sa intre in contact cu fenicienii si sa coopereze cu ei; fenicienii au adoptat si au adaptat contractul comercial al babilonienilor.

Acest sistem a fost preluat si dezvoltat ulterior de greci prin emiterea unor hartii de valoare . In secolul al IX-lea i.e.n., legile Rhodosului au devenit baza teoretica si, mai ales, practica a uzantelor maritime privind avaria comuna (general average); mai tarziu, romanii au aderat la acelasi sistem. Iata cum descrie unul dintre istoricii asigurarilor, care arata ca, in faza initiala, ideea de protectie s-a bazat de la inceput pe reciprocitate, lucru demonstrat de functionarea acestui sistem si in prezent: "Oamenii primitivi nu au descoperit nevoia de asigurare, considerand ca erau protejati de familie sau trib unde mutualitatea insasi, ca si in asigurari, era o realitate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Alternative al protectiei sociale de stat - Asigurarea de viata si pensia privata

Cuprins


Introducere..........3

Capitolul I Abordari teoretice ale asigurarilor.........6

Capitolul II Asigurarile de viata...........27

Capitolul III Asigurarile sociale de stat............55

Capitolul IV Asigurarile private, alternativa sistemului de asigurari sociale...........68

Capitolul V Studiu de caz - asigurarea de viata in cazul ING Nederland in comparatie cu o pensie din sistemul socila de protectie de stat......76

Concluzii si propuneri...........93

Bibliografie.............95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Alternative al protectiei sociale de stat - Asigurarea de viata si pensia privata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.