Alternative privind protectia sociala - Studiu de caz privind pensia privata

Trimisa la data: 2010-08-22
Materia: Drept
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_R
Lucrare de licenta despre Alternative privind protectia sociala. Studiu de caz privind pensia privata
O definitie de dictionar spune ca asigurarea reprezinta: un mijloc de asistenta cu caracter social sau comercial ce prevede compensarea financiara pentru efectele negative ale unor evenimente, platile fiind facute din contributiile tuturor membrilor participanti la schema respectiva.Ceea ce este esential este faptul ca asigurarea are un caracter de compensare financiara (menirea ei fiind garantarea unei protectii impotriva unor evenimente neprevazute (asigurarea de bunuri) sau a unor evenimente sigure, dar incerte ca data de producere (asigurarile de viata).

Daca, de exemplu, riscul in cauza este al unei anumite persoane, pierderea suferita intr-o astfel de situatie va fi desigur imposibil de evaluat, sentimental vorbind, pentru familie; totusi pierderea financiara poate fi redusa sau chiar eliminata prin aderarea la un produs de asigurare pe viata.Asigurarea poate fi definita din doua perspective: cea a societatii de asigurare si cea a persoanei asigurate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Alternative privind protectia sociala - Studiu de caz privind pensia privata

Lucrare de licenta despre Alternative privind protectia sociala. Studiu de caz privind pensia privata
Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Abordari teoretice ale asigurarilor...........6

Capitolul II Asigurarile de viata...............27

Capitolul III Asigurarile sociale de stat..........55

Capitolul IV Asigurarile private, alternativa sistemului de asigurari sociale...............68

Capitolul V Studiu de caz - asigurarea de viata in cazul ing nederlanden in comparatie cu o pensie din sistemul social de protectie de stat................76

Conculzii si propuneri............93

Bibliografie................95


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Alternative privind protectia sociala - Studiu de caz privind pensia privata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.