Ambalarea, marcarea, depozitarea si transportul grasimilor alimentare

Trimisa la data: 2009-04-05
Materia: Chimie
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_T
Lucrare de licenta despre Ambalarea, marcare, depozitarea si transportul grasimilor alimentare
In afara uleiului de masline, principalele uleiuri folosite la gatit sunt cele din seminte de rapita, sofran, boabe de soia, porumb si floarea soarelui. Producatorii de alimente produc din aceasta si alte uleiuri vegetale margarina si afanator cu continut mic de grasimi pentru gatit, inghetata, dulciuri si substituenti de lapte si frisca. Uleiurile vegetale devin tot mai populare deoarece sunt considerate produse alimentare sanatoase. Motivul este acela ca uleiurile din anumite plante contin o cantitate mare de acizi grasi polisaturati, indicate in regiuni alimentare de slabire sau pentru probleme cardiace.

Acesti acizi grasi ridica nivelul colesterolului din artere mult mai putin decat grasimile saturate.Printre uleiurile cu cea mai mare concentratie de acizi grasi polisaturati este cel de sofran. Aceasta este o planta din familia margaretelor, Compositae, care creste in regiuni calde, uscate. Sofranul are inflorescente mari, galbene si frunze ca cele ce ciulin.Uleiuri Aromatice.Multe plante produc uleiuri aromatice, apreciate pentru mirosul lor. Plantele din climatele nordice care produc uleiuri aromatice includ ierburi obisnuite cum ar fi levantica, maghiranul, rozmarinul, menta si cimbrul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ambalarea, marcarea, depozitarea si transportul grasimilor alimentare

Lucrare de licenta despre Ambalarea, marcare, depozitarea si transportul grasimilor alimentare
Cuprins

Capitolul I. Compozitia si valoarea alimentara a grasimilor.....................................................3

Capitolul II. Compozitia chimica a grasimilor...................................................4

Capitolul III. Clasificarea si sortimentul grasimilor...............................8

Capitolul IV. Ambalarea, marcarea, transportul si pastrarea grasimilor alimentare.................................................24

Capitolul V. Verificarea calitatii grasimilor..............................................26

Capitolul VI. Pro sau contra grasimilor?.......................................................29

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ambalarea, marcarea, depozitarea si transportul grasimilor alimentare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.