Ameliorarea anxietatii la toxicomani - Rolul terapiei cognitiv comportamentale

Trimisa la data: 2010-10-13
Materia: Psihologie
Pagini: 114
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eduard_A
Lucrare de licenta despre Ameliorarea anxietatii la toxicomani - Rolul terapiei cognitiv comportamentale
Anxietatea reprezinta una dintre cele mai intalnite emotii umane, iar anxietatea patologica este una dintre cele mai frecvente boli. Se considera ca aproximativ 25% din populatia generala a intrunit, cel putin o data in viata, criteriile pentru una dintre tulburarile anxioase. Aceasta afectiune este mai des intalnita la femei decat la barbati, statutul socio-economic scazut reprezentand un factor de risc pentru aparitia anxietatii. Prognosticul tulburarii anxioase generalizate depinde de nivelul functionarii sociale anterioare, de suportul social si de complianta la tratament.

Anxietatea generalizata se complica adesea cu abuzul si dependenta de droguri si cu alte tulburari anxioase.Majoritatea tulburarilor anxioase generalizate au ca factor declansator situatii psihotraumatizante care au ca trasatura comuna amenintarea si insecuritatea. Daca unele sunt manifeste, clare si usor de recunoscut, altele sunt mai opace si rezulta din tensiunea exagerata a relatiilor familiale incordate. In asemenea cazuri declansarea starii anxioase se poate produce sub presiunea proceselor de maturizare, de desprindere la copii, adolescenti sau tineri sau a accentuarii nevoilor de autoimplinire, de independenta sau de gasire a unor modalitati proprii de expresie emotionala in cadrul cuplului sau al altor relatii interpersonale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ameliorarea anxietatii la toxicomani - Rolul terapiei cognitiv comportamentale

Lucrare de licenta despre Ameliorarea anxietatii la toxicomani - Rolul terapiei cognitiv comportamentale
Cuprins

Introducere............4

Abordarea teoretica.........6

Capitolul I Toxicomania...............5
1.1. Definitie si caracterizare generala a toxicomaniei............5
1.2. Definitie si caracterizare generala a drogurilor..........8
1.3. Clasificarea drogurilor...............9
1.4. Profilul de personalitate al toxicomanului...........13
1.5. Tratamente..............16
1.6. Concluzii...............19

Capitolul II Anxietatea..............23
2.1. Definitie si caracterizare generala.........23
2.2. Clasificarea anxietatii..........26
2.3. Anxietatea generalizata..........33
2.4. Concluzii...............37
2.5. Corelatia anxietate-toxicomanie.............41

Capitolul III Psihoterapia cognitiv-comportamentala............43
3.1. Definitie si caracterizare generala.......43
3.2. Demersul terapeutic in terapia cognitiv-comportamentala.......45
3.3. Tehnici si metode cognitiv-comportamentale..............49
3.4. Terapia cognitiv-comportamentala in anxietate...........59

Desfasurarea cercetarii............62
1. Obiective.............62

Concluzii..............102

Anexe..................107

Bibliografie...........111

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ameliorarea anxietatii la toxicomani - Rolul terapiei cognitiv comportamentale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.