Amortizarea fiscala si contabila la imobilizarile corporale

Trimisa la data: 2010-07-17
Materia: Contabilitate
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_Ta
Lucrare de licenta despre Amortizarea fiscala si contabila la imobilizarile corporale
Pentru mijloacele fixe noi achizitionate dupa data de 1 ianuarie 2005 se vor inscrie duratele normale de functionare conform prevederilor din noul catalog. Pentru mijloacele de transport amortizarea poate fi determinata si in functie de numarul de kilometri sau numarul de ore de functionare prevazut in cartile tehnice, pentru cele achizitionate dupa data de 1 ianuarie2004.In acest caz, amortizarea se determina prin raportarea valorii de intrare a mijlocului fix la numarul de kilometri sau numarul de ore de functionare prevazute in cartile tehnice, rezultand astfel amortizarea/km. sau pe ora de functionare.

Amortizarea lunara se determina prin inmultirea numarului de kilometri parcursi sau a numarului de ore de functionare efectuate in fiecare luna cu amortizarea/km. sau pe ora de functionare.Investitiile efectuate la mijloacele fixe sub forma cheltuielilor ulterioare trebuie sa aiba ca efect imbunatatirea parametrilor tehnici initiali ai acestora si sa conduca la obtinerea de beneficii economice viitoare. Obtinerea de beneficii se poate realiza fie direct prin cresterea veniturilor, fie indirect prin reducerea cheltuielilor de intretinere si functionare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Amortizarea fiscala si contabila la imobilizarile corporale

Lucrare de licenta despre Amortizarea fiscala si contabila la imobilizarile corporale
Cuprins

Amortizarea contabila si fiscala a imobilizarilor corporale................................................4

Capitolul I. Recunoasterea imobilizarilor corporale...................4
1.1. Definitia imobilizarilor corporale..........................4
1.2. Reglementari legale....................................4
1.3. Evaluarea mijloacelor fixe................................5
1.4. Catalog de clasificare si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe........................................7
1.5. Contabilitatea imobilizarilor corporale.......................11
1.6. Tehnici si documente contabile de evidenta a activelor fixe.
Operatiuni cu active fixe: intrare, amortizare, iesire...............16

Capitolul II. Amortizarea contabila a imobilizarilor corporale.......24
2.1. Definitia amortizarii.................................24
2.2. Calculul amortizarii..............................25
2.3. Regimuri de amortizare....................................35
2.4. Exceptii de la regimul de amortizare...........................42
2.5. Contabilitatea amortizarii.......................................47

Capitolul III. Amortizarea fiscala a imobilizarilor corporale.........58
3.1. Aspecte legislative privind regimurile de amortizare in Romania in prezent............................................58
3.2. Deprecierea activelor conform IAS 36......................59
3.3. Facilitati fiscale privind imobilizarile corporale.............69

Capitolul IV. Studiu de caz....................................73
4.1. Inregistrarea in contabilitatea unitatii patrimoniale a amortizarii contabile a imobilizarilor corporale....................73
4.2. Calculul amortizarii fiscale a imobilizarilor corporale si reflectarea in contabilitate; Influente in calculul profitului impozabil..............................74
4.3.Concluzii.................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Amortizarea fiscala si contabila la imobilizarile corporale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.