Amprenta unor curente culturale simtita in receptarea lecturilor

Trimisa la data: 2010-08-03
Materia: Litere
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Geogiana_Mi
Lucrare de licenta despre Amprenta unor curente culturale simtita in receptarea lecturilor
Adevaratul fondator, Sigmund Freud isi petrece tineretea la Viena, interesandu-se de lucrarile lui Charcot. El va depasi ipotezele acestuia pentru a se lega de valoarea viselor si de asociatiile de idei care au loc in discurs. Recurgerea la hipnoza este abandonata in folosul exprimarii libere, a unei terapii reale. Este epoca in care Freud pubilca Interpretarea Viselor (1900) si Psihopatologia vietii cotidiene(1901), lucrari receptate ca socante datorita afirmarii rolului fundamental al dorintei si sexualitatii, ca si irumperea acestora in lumea copilariei, considerate traditional ca una a puritatii si a inocentei.

Freud expliciteaza conceptual de nevroza si il leaga de interdictia opusa dorintei copilului, a parintelui de sex opus, de angoasa sentimentului de culpabilitate. El numeste noua stiinta psihanaliza, iar in 1908, creeaza la Viena, Socitatea Psihanalitica. Dupa primul razboi monial Freud isi dezvolta plenar teoria constientului si inconstientului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Amprenta unor curente culturale simtita in receptarea lecturilor

Lucrare de licenta despre Amprenta unor curente culturale simtita in receptarea lecturilor
Cuprins

Capitolul I Introducere.........3
1.1 Aparitia si dezvoltarea psihanalizei...........3
1.2 Curente derivate din psihanaliza(Jung, Adler, culturalismul american)...........12
1.3 Psihanaliza ca problema culturala(influente asupra literaturii si artei, noi directii)..........12

Capitolul II Lectura( actorii si recuzita )........13
2.1 Textul..............13
2.2 Lectorul si Lectura.........17
2.3 Autorul ...........26


Capitolul III Influente..............29
3.1 Influenta noilor curente culturale asupra autorilor........29
3.2 Influenta asupra receptarii critice.........39
3.3 Lecturi ale unor cunoscuti autori sau autori sub influenta psihanalizei............43
3.4 Influenta asupra cititorului...............45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Amprenta unor curente culturale simtita in receptarea lecturilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.