Analiza Declaratiei Universale a Drepturilor Omului

Trimisa la data: 2010-07-03
Materia: Administratie Publica
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_F
Lucrare de licenta despre Analiza Declaratiei Universale a Drepturilor Omului
In mentalitatea dominanta atunci, adoptarea Declaratiei universale a drepturilor omului trebuia sa fie numai o etapa intermediara, nesanctionata din punct de vedere juridic, urmand ca o consacrare pe deplin eficienta sa se produca abia in momentul cand se va trece la cea de-a doua etapa a acestui proces evolutiv: incheierea pactelor privind drepturile omului. Este vorba despre ceea ce s-a numit "abordarea in doua trepte" a formarii unor norme de drept international public.

Dar convingerea incetatenita ca Declaratia universala nu a creat norme de aplicatie obligatorie imediata s-a manifestat si pe un alt plan. Este vorba de ideea potrivit careia transpunerea in viata a prevederilor Declaratiei ar putea fi inlesnita daca s-ar recurge, cel putin in anumite domenii, la conventii internationale adaptate gradului de dezvoltare si specificului diferitelor zone geografice. Potrivit acestei linii de gandire se considera ca, prin incheierea unor asemenea conventii regionale, s-ar putea gasi formula care sa tina seama de decalajele existente pe plan social, economic, cultural si politic intre diferitele parti ale lumii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza Declaratiei Universale a Drepturilor Omului

Lucrare de licenta despre Analiza Declaratiei Universale a Drepturilor Omului
Cuprins

Preambul............3

Capitolul I Dimensiunea istorica si filosofica a problematicii drepturilor omului...........4
Sectiunea I Coordonate filosofice ale evolutiei conceptului de drepturi ale omului .........4
Sectiunea a II-a Primele documente declarative de drepturi.......11

Capitolul II Adoptarea declaratiei universale a drepturilor omului - moment de rascruce............15
Sectiunea I momentul adoptarii declaratiei universale a drepturilor omului. Conjunctura internationala.............15
Sectiunea a II-a Consacrarea drepturilor omului in continutul declaratiei universale a drepturilor omului.........20
Sectiunea a III-a analiza principiilor referitoare la drepturile omului enuntate de declaratia universala...............27

Capitolul III. Consideratii asupra valorii juridice a declaratiei universale a drepturilor Omului............35

Capitolul IV. Consacrarea drepturilor omului in constitutiile statelor europene...............48
Sectiunea I inscrierea drepturilor omului in dispozitiile constitutionale.........48
Sectiunea a II-a consacrarea drepturilor omului in constitutia Romaniei...........53
Sectiunea a III-a limitele in care declaratia universala a drepturilor omului a devenit izvor de drept in temeiul constitutiei din 1991....57

Concluzii.............61

Abrevieri.............65

Bibliografie..........66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza Declaratiei Universale a Drepturilor Omului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.