Analiza activitatii serviciilor turistice in cadrul hotelului

Trimisa la data: 2010-03-31
Materia: Turism
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: coca
Lucrare de licenta despre Analiza activitatii serviciilor turistice in cadrul hotelului
Proportia populatiei neconsumatoare de servicii turistice difera foarte mult de la o perioada la alta, ea putand fi amplificata sau nu si de influenta conjugata a unor factori economici, sociali, psihologici precum gradul de urgenta a trebuintelor turistice, puterea de cumparare a populatiei, manifestarea anumitor aspiratii, preocupari etc.

Cererea turistica evolueaza in permanenta, dand nastere la noi manifestari, uneori strict individualizate, pentru care oferta turistica, mult mai rigida, nu asigura suficiente conditii de satisfacere.

Aceasta parte de cerere turistica careia, intr-o perioada data nu-i putem gasi o oferta echivalenta, reprezinta cererea fara piatta. In egala masura, poate sa existe si o oferta care nu va putea fi valorificata integral sau partial datorita insuficientei cererii solvabile, constituind asa-numita piata fara cerere.

Cererea turistica se manifesta diferentiat ca volum si structura, atat in timp, cat si in spatiu, in functie de formele de turism practicate, de destinatia calatorilor, durata sejurului, gradul de individualizare a preferintelor pentru servicii si marfuri s.a.m.d.

Analiza ei in functie de toti acesti factori a determinat pe unii cercetatori sa observe, nu fara temei, ca volumul valoric mediu al consumului de marfuri si servicii este mai mare in timpul calatoriilor si vacantelor decat in celelalte perioade obisnuite ale anului (adica valoarea medie a consumului zilnic al populatiei din localitatile de resedinta).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza activitatii serviciilor turistice in cadrul hotelului

Lucrare de licenta despre Analiza activitatii serviciilor turistice in cadrul hotelului
Cuprins

Introducere.......................2

Capitolul I Prezentarea unitatii hoteliere Europolis.................4
1.1 Descrierea Unitatii Hoteliere Europolis.........................4
1.2 Structura Hotelului.............................5
1.3 Organizarea si conducerea.......................6
1.4 Biroul financiar – contabil, Biroul de marketing.................8
1.5 Clientii Hotelului Europolis....................9
1.6 Concurenta Hotelului Europolis..................9
1.7 Oferta Hotelului Europolis......................11
1.8 Tarifele hotelului..............................14

Capitolul II Analiza principalilor indicatori ai circulatiei turistice........15
2.1 Analiza numarului turistilor....................15
2.2.Analiza numarului de innoptari..................17
2.3.Analiza indicatorului durata medie a sejurului...................18
2.4 Analiza gradului de ocupare.....................19

Capitolul III Activitatea turistica a hotelului europolis la nivelul judetului Dambovita..................21
3.1. Analiza ponderii turistilor din cadrul hotelului Europolis din totalul numarului de turisti din judetul Dambovita.................21
3.2. Analiza innoptarilor din cadrul hotelului Europolis din numarul de innoptari din judetul Dambovita..................23
3.3. Analiza indicatorului durata medie a sejurului din cadrul Hotelului Europolis din indidcatorul durata medie la nivel de Judetul Dambovita.........................24
3.4.Analiza indicatorului gradul de ocupare din cadrul Hotelului Europolis din indidcatorul gradul de ocupare la nivel de Judetul Dambovita........................26

Capitolul IV Previziunea privind evolutiei serviciilor in cadrul hotelului Europolis.............27
4.1 Metoda Lanturilor Markov.......................27
4.2 Metoda Sporului Mediu si Metoda Indicelui Mediu..............30
4.2.1Metoda Sporului Mediu.........................30
4.2.2 Metoda Indicelui Mediu.......................32
4.3 Metoda trendului liniar........................33

Concluzii........................36

Bibliografie.....................40

Anexe............................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza activitatii serviciilor turistice in cadrul hotelului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.