Analiza activitatilor contabile specifice obligatiunilor emise si rascumparate

Trimisa la data: 2010-10-03
Materia: Contabilitate
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Denisa_O
Lucrare de licenta despre Analiza activitatilor contabile specifice obligatiunilor emise si rascumparate
In economia de piata, principalele intreprinderi cu scop lucrativ sunt organizate ca societati pe actiuni. Capitalul unei asemenea firme se constituie prin aportul asociatilor - persoane fizice (indivizi, familii) si persoane juridice (societati, asociatii, organizatii etc.) - numiti actionari. Ca expresie a participarii la capitalul firmei (capitalul social), fiecare asociat primeste un numar de actiuni, proportional cu capitalul banesc subscris.

Actiunea este purtatoarea unor insemne speciale - numele firmei emitente, suma pe care o reprezinta (valoarea nominala), seria, data emiterii etc. Majoritatea covarsitoare a actiunilor sunt la purtator - adica nu au inscris pe ele numele posesorului, dreptul de a uza de avantajele ce le confera revenind celui ce le detine. Actiunea atesta dreptul de proprietate al celui ce o detine asupra unei parti din capitalul firmei emitente. Reglementarile din diferite tari atesta o gama larga de situatii privind regimul juridic al actiunilor, drepturile si riscurile pe care le confera posesorului lor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza activitatilor contabile specifice obligatiunilor emise si rascumparate

Cuprins


I. Contabilitatea trezoreriei..........3

II. Resursele derulate prin trezoreria statului.......5

III. Contabilitatea titlurilor de plasament...........12

IV. Contabilitatea actiunilor proprii .........15

V. Contabilitatea actiunilor ..........17

VI. Contabilitatea obligatiunilor emise si rascumparate..........19

VII. Contabilitatea obligatiunilor............21

VIII. Contabilitatea altor titluri de plasament si creante asimilate.........22

IX. Contabilitatea varsamintelor de efectuat pentru titluri de plasament ........24

X. Contabilitatea provizioanelor pentru deprecierea titlurilor de plasament............25

XI. Contabilitatea operatiilor de incasari si plati in numerar.......26

XII. Contabilitatea decontarilor fara numerar .........35

XIII. Contabilitatea creditelor bancare pe termen scurt ......50

XIV. Contabilitatea avansurilor de trezorerie..........55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza activitatilor contabile specifice obligatiunilor emise si rascumparate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.