Analiza artefactelor in rezonanta magnetica nucleara

Trimisa la data: 2009-08-27
Materia: Politehnica
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorin_Ba
Lucrare de licenta despre Analiza artefactelor in rezonanta magnetica nucleara
Rezonanta magnetica nucleara ( RMN ) este o metoda de investigare de ultima ora pe plan mondial, considerata topul imagistic in diagnosticul clinic. A fost introdusa si in tara noastra din 1991. La ora actuala, la noi, exista unitati de RMN, doar in marile orase. Facilitatile oferite de aceasta metoda imagistica va face ca si in tara noastra numarul unitatilor RMN sa creasca. Noutatea metodei obliga la o cat mai adecvata cunoastere a bazelor ei fizice, tehnice si metodologice.

Numai cunoasterea aprofundata a performantelor tehnice deosebite ale RMN poate permite o eficienta maxima atat de importanta intr-un diagnostic clinic precis. RMN este recunoscuta ca o metoda neinvaziva datorita insusi principiului tehnicii sale. Spre deosebire de metodele bazate pe radiatii X (cum este CT), RMN este o tehinica noninvaziva, care nu utilizeaza radiatii ionizante. In plus, singurul parametru specific tesuturilor, care poate fi determinat cu ajutorul radiatiilor X este densitatea de electroni, care nu variza foarte mult de la un tesut moale la altul, si adesea necesita injectare de substanta de contrast.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza artefactelor in rezonanta magnetica nucleara

Lucrare de licenta despre Analiza artefactelor in rezonanta magnetica nucleara
Cuprins

Abstract...................................3

Introducere...................5

Capitolul I principiile fizice in rezonanta magnetica nucleara.......7

Capitolul II substante de contrast.................................................31

Capitolul III artefactele in rezonanta magnetica nucleara.............35

Capitolul IV Partea speciala.......................49

Concluzii......................69

Bibliografie...................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza artefactelor in rezonanta magnetica nucleara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.