Analiza aspectelor privind dinamica economiei de piata

Trimisa la data: 2010-05-25
Materia: Economie
Pagini: 118
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_M
Lucrare de licenta despre Analiza aspectelor privind dinamica economiei de piata
Intr-o economie deschisa , in conditiile concurentei , se intalnesc pe perioade mai scurte sau mai lungi de timp , stari de echilibru sau dezechilibru , in functie de o serie de factori interni si/sau internationali.Se pune problema daca starea de dezechilibru la nivelul economiei este sau nu necesara . Raspunsul este relativ , in sensul ca depinde de ce stare de dezechilibru este vorba .

Indiferent de forma in care apare , starea de dezechilibru are nu de putine ori efecte negative.Economia unei tari , in structura ei reala, este constituita din agenti economici : gospodarii (consumatori ), firme , guvern , sectorul extern . In cadrul unei economii exista mai multe piete dintre care cele mai reprezentative sunt :piata produselor si serviciilor obtinute de firmele autohtone sau aduse din import . Firmele pot fi in proprietate privata (a gospodariilor sau a unor firme straine ) , proprietate publica sau proprietate mixta. Cererea de produse si servicii este facuta de gospodarii si stat atat pentru consumul personal , cat si pentru export .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza aspectelor privind dinamica economiei de piata

Cuprins


Introducere...........3

Capitolul I - Economia de piata .Caracterizare. Tipuri de competitie. Echilibru si dezechilibru...........5
1.1.Modelul unei economii de piata............5
1.2.Tipuri de concurenta pe piata produselor si serviciilor.........6
1.3.Echilibru si dezechilibru intr-o economie de piata........11

Capitolul II Existenta echilibrului si a dezechilibrului economic.....17
2.1. Existenta echilibrului si a punctelor de dezechilibru la nivelul agentilor economici........17
2.2. Existenta echilibrului si a punctelor de dezechilibru la nivelul fiecarei piete..........45

Capitolul III - Identificarea echilibrului general in conditii de concurenta.......67
3.1. Identificarea echilibrului general pe piata cu concurenta perfecta.........67
3.2. Identificarea echilibrului general pe piata cu concurenta
imperfecta..........87

Concluzii..........115

Bibliografie.......117

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza aspectelor privind dinamica economiei de piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.