Analiza atributiilor presedintelui Romaniei in raporturile cu Guvernul

Trimisa la data: 2010-04-15
Materia: Drept
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_S
Lucrare de licenta despre Analiza atributiilor presedintelui Romaniei in raporturile cu Guvernul
Rolul presedintelui cu privire la desfasurarea vietii de stat in conditii de ordine constitutionala este exprimat de faptul ca lui ii revine menirea de a veghea al buna functionare a autoritatilor publice in sensul de a evita sau a aplana blocajele institutionale, care pot surveni in exercitiul atributiilor acestora. in rezolvarea acestor posibile blocaje sau chiar conflicte, el trebuie sa se situeze pe o pozitie de neutralitate in masura sa-i confere posibilitatea de a transa orice neintelegere exclusiv prin prisma intereselor tarii.

Trebuie evidentiata abilitatea Adunarii Constitutionale de evitare a folosirii terminologiei de "arbitru ori arbitraj" intalnit in alte legi fundamentale ca functie a presedintelui. S-a urmarit ideea ca Presedintele conform legitimitatii conferite de Constitutie, pune de acord opiniile acestora ori declanseaza procedura constitutionala in fata electoratului roman.Obligatia de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice, se traduce in fapt prin aptitudinea de observatie atenta si continua dar echidistanta si din exterior a procedurii de functionare a autoritatilor statale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza atributiilor presedintelui Romaniei in raporturile cu Guvernul

Lucrare de licenta despre Analiza atributiilor presedintelui Romaniei in raporturile cu Guvernul
Cuprins

Capitolul I Rolul si clasificarea atributiilor Presedintelui Romaniei.................3
Sectiunea I Rolul Presedintelui Romaniei..............3
Sectiunea II Criterii de clasificare ale atributiilor Presedintelui Romaniei............7

Capitolul II Guvernul Romaniei - rol si atributii............17
Sectiunea I Rolul Guvernului............17
Sectiunea II Atributiile Guvernului.............21

Capitolul III Complexitatea raporturilor dintre Presedintele Romaniei si Guvern................23
Sectiunea I Desemnarea candidatului pentru functia de Prim - Ministru..............23
Sectiunea II Numirea Guvernului..............26
Sectiunea III Revocarea si numirea unor membri ai Guvernului..........27
Sectiunea IV Desemnarea Primului Ministru interimar...........29
Sectiunea V Consultarea Guvernului...........31
Sectiunea VI Participarea la sedintele Guvernului............32

Bibliografie.............34

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza atributiilor presedintelui Romaniei in raporturile cu Guvernul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.