Analiza coinfectiei HIV - hepatita cronica C la adult

Trimisa la data: 2008-07-10
Materia: Medicina
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_A
Lucrare de licenta despre Analiza coinfectiei HIV - hepatita cronica C la adult
Recoltarea, conservarea si pregatirea probelor pentru testare
Tehnica de recoltare si conservare a serurilor ce urmeaza a fi testate trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte legate de pastrarea materialului biologic in conditii care sa impiedice denaturarea sa, evitarea posibilei contaminari a persoanei care face recoltarea precum si evitarea contaminarii accidentale a probei cu microorganisme din mediu.

Nu este necesara o pregatire speciala a persoanei de la care se face recoltarea. Sangele se recolteaza intr-un recipient steril, pe anticoagulant. Probele pot fi conservate cel mult 7 zile la o temperatura cuprinsa intre 2-6oC si se manipuleaza cu precautiile necesare ca pentru orice alt tip de produs posibil infectat.

Tehnici folosite
La pacientii luati in studiu in aceasta lucrare, diagnosticul infectiei HIV s-a bazat pe demonstrarea prezentei anticorpilor anti-HIV prin doua teste ELISA pozitive confirmate ulterior printr-un test WESTERN-BLOTT. Majoritatii pacientilor li s-a cercetat incarcatura virala prin tehnica PCR.

Diagnosticul infectiei cu virusul hepatitic C a fost confirmat prin demonstrarea prezentei anticorpilor anti-VHC printr-un test ELISA de generatia a III-a, test imunoenzimatic calitativ ce foloseste microgodeuri peliculizate cu antigene recombinate codificate de VHC, provenind din regiunile C, NS3, NS4, NS5. Proteina recombinata C22-3 este derivata dintr-o regiune structurala a genomului viral, care codifica nucleocapsida proteica ce leaga ARN-ul viral.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza coinfectiei HIV - hepatita cronica C la adult

Lucrare de licenta despre Analiza coinfectiei HIV - hepatita cronica C la adult
I. Partea generala
1. Introducere: caracteristici generale ale coinfectiei HIV-VHC......3
2. Etiologie si structura............................4
3. Epidemiologie.....................................8
4. Patogenie.........................................10
5. Manifestari clinice...............................13
6. Diagnostic de laborator si monitorizare ..........21
7. Principii de tratament............................27
8. Profilaxie si pronostic...........................33

II. Partea Speciala
2.1. Obiectivele cercetarii.............35
2.2. Material si metoda.................35
2.2.1. Pacienti.........................35
2.2.2. Recoltarea, conservarea si pregatirea probelor pentru testare....36
2.2.3. Tehnici folosite.................36

Rezultate si discutii...................37
Concluzii...............................57

Bibliografie................58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza coinfectiei HIV - hepatita cronica C la adult". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.