Analiza comertului exterior si a politicii comerciale a Romaniei si impactul lor asupra acestei tari

Trimisa la data: 2012-02-24
Materia: REI
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: tatiana88
Lucrare de licenta despre Analiza comertului exterior si a politicii comerciale a Romaniei si impactul lor asupra acestei tari
In Romania, comertul reprezinta o componenta cheie a strategiei de relansare si dezvoltare durabila a tarii. Principalul obiectiv al politicii comerciale este cresterea intr-un ritm superior a exporturilor comparativ cu importurile, pentru a se realiza un echilibru dinamic al balantei comerciale.

In perioada 1991-2007, volumul comertului exterior s-a marit de circa zece ori, respectiv de la o valoare cumulata (export si import) de circa 10 miliarde USD in 1991 la 116,37 miliarde USD in anul 2007. Aceasta evolutie pozitiva, atat a exporturilor, cat si a importurilor, se datoreaza majorarii gradului de deschidere a economiei spre exterior, demonopolizarii activitatilor de comert exterior, acordurilor de liber schimb incheiate de Romania, precum si cresterii competitivitatii economiei, inclusiv pe calea majorarii investitiilor straine.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza comertului exterior si a politicii comerciale a Romaniei si impactul lor asupra acestei tari

Lucrare de licenta despre Analiza comertului exterior si a politicii comerciale a Romaniei si impactul lor asupra acestei tari
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I. Analiza comertului al Romaniei in perioada anilor 1990-2007...........6
1.1 Particularitati in comertul exterior al Romaniei. Caracteristici, tendinte................6
1.2 Analiza structurii pe grupe de marfuri a comertului exterior al Romaniei..........12
1.3 Analiza structurii geografice a comertului exterior al Romaniei..........21

Capitolul II Politica comerciala a Romaniei si competitivitatea internationala.............32
2.1 Reglementarea de politica comerciala adoptata de Romania in conditiile trecerii la economia de piata.............32
2.2 Analiza influentei dezvoltarii comertului exterior asupra competitivitatii internationale a Romaniei...........42

Capitolul III Evolutia relatiilor comerciale intre RM si Romania.....52
3.1 Analiza relatiilor comerciale RM si Romania 1990-2002.......52
3.2 Analiza relatiilor comerciale RM si Romania 2002-2007........60

Concluzii si propuneri............90

Bibliografie...........100

Anexe..............106

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza comertului exterior si a politicii comerciale a Romaniei si impactul lor asupra acestei tari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.