Analiza comparativa intre viata si opera lui Mircea Eliade

Trimisa la data: 2010-06-10
Materia: Litere
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_T
Lucrare de licenta despre Analiza comparativa intre viata si opera lui Mircea Eliade
Unul dintre visele studentului M. Eliade era acela de a cunoaste personalitatile internationale despre care scrisese si cu care coresponda inca din liceu.Ocazia se ivise intre 14 aprilie si 10 mai1927 cand liceul "Spiru Haret", unde studiase, a organizat o excursie in Italia. Ca fost elev, participa si el, desi cu 20.000 de lei, necesari pentru aceasta calatorie, erau un sacrificiu destul de mare pentru familie, dar mama sa nu ezita sa ii dea.De la vizitarea orasului Zagreb, la portul Triest, ajunge in cele din urma la Venetia unde scrie "Jurnale de calatorie", pastrat in 3 foiletoane aparute in "Cuvantul" la 27 aprilie, 1 si 4 mai 1927, pentru ca el, desi departe, trebuia sa-si continue activitatea la "Cuvantul" avand obligatia sa trimita saptamanal doua foiletoane.

De la Ravenne, care l-a impresionat in mod deosebit, ajunge la Florenta, unde sta vreo 3-4 zile avand astfel ocazia sa-l viziteze pe Giovanni Papini. Interviul cu el va fi publicat de Perpessicius in "Universul Literar", impreuna cu o fotografie cu "o dedicatie cordiala" pe care Eliade o primise de la savantul italian.Impresia pe care i-a facut-o intalnirea fata in fata cu Papini, aflam din Memorii: "Si m-a primit asa cum il stiam din fotografii: cu camasa fara guler si fara cravata si cu tigara in coltul buzelor. Era mai urat decat mi-l inchipuiam, dar m-a impresionat grosimea lentilelor".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza comparativa intre viata si opera lui Mircea Eliade

Lucrare de licenta despre Analiza comparativa intre viata si opera lui Mircea Eliade
Cuprins

Introducere................................................3

Capitolul I. Mircea Eliade: "Elev de liceu"..........................5
1.1 Tabel biografie...........................................6
1.2 Primele aparitii / Preocupari...................................8
1.3 Tentatiile unui tanar miop sau Cum am descoperit piatra filozofala...................................................9
2. Mircea Eliade - Studentul (1925-1928)............................13
Mircea Eliade si Nicolae Iorga....................................16
Activitatea la "Cuvantul"......................................22
Primele contacte cu Italia......................................27

Capitolul II. 2.1 "Descoperirea Indiei" (1929-1931)..................32
Povestea unei reviste : " Zalmoxis"...............................39

Capitolul III. Mircea Eliade. Personalitate complexa a culturii romanesti................................................51

Capitolul IV. Stilul jurnalistic al lui Mirce Eliade...............................................75

Concluzii..................................................80

Bibliografie....................................................82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza comparativa intre viata si opera lui Mircea Eliade". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.