Analiza componentei estetice si etice in operele lui Ion Slavici

Trimisa la data: 2010-07-30
Materia: Litere
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexei_T
Doua mari influente putem descoperi, in viziunea asupra societatii a scriitorului : cea a Junimii si cea a studiilor de filosofie din Viena. Slavici este adeptul "Junimii" si al "Convorbiri literare" fiind usor castigat de ideile maioresciene, mai ales datorita lui Eminescu. Tot sub influenta lui Eminescu ia cunostinta despre Budha, Nirvana, Rousseau, Kant, Schopenhauer si Confucius.

Sub infuenta lui Confucius, Slavici isi formeaza un fel de cod moral intemeiat pe urmatoarele reguli de conduita- iubirea de adevar, iubirea de dreptate, buna- credinta si mai ales sinceritatea. Scriitorul pledeaza pentru ideile lui Confucius pe care le vede ca potrivindu-se cu cele crestine si cu invatatura primita de la mama sa. Idealul familial l-a gasit tot la Confucius. Acesta a acordat in morala sa o insemnatate deosebita moralitatii familiale. Pentru el idealul il constituie o familie cu numerosi copii, avand toti aceiasi parinti. In Mara, Persida si Natl intemeiaza o casnicie solida datorita faptului ca in familia lor a aparut un copil care va aduce echilibrul necesar.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza componentei estetice si etice in operele lui Ion Slavici

Lucrare de licenta despre Analiza componentei estetice si etice in operele lui Ion Slavici
Cuprins

Introducere.........................1

Repere istorico - literare..........3
Viziunea asupra societatii..........9
Conceptia literar - artistica......13
Eticul si esteticul in opera lui Ioan Slavici...............17
Nuvelistul........................23
Romancierul.......................46
Memorialistul.....................64
Povestitorul...............69
Dramaturgul................77
Concluzii..................86
Note.......................88

Bibliografie selectiva
Opera................91
Studii critice.............92
Curriculum vitae..........94
Declaratie................95Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza componentei estetice si etice in operele lui Ion Slavici". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.