Analiza comportamentului consumatorilor de bere

Trimisa la data: 2017-01-20
Materia: Marketing
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: gabriel17
Un studiu in detaliu privind consumul de bere, comportamentul consumatorului precum si date reale ale productiei autohtone si internationale.

In plus, in prezenta lucrare se pot gasi o serie de informatii din partea unui esantion numeros de persoane, chestionatii aflandu-se in incinta hipermarketurilor din tara, clienti ai acestora.

Curpins
Introducere 1
Capitolul 1. Berea
1.2. Istoria berii
1.3. Berea in Romania
1.4. Contributia sectorului berii in Romania
1.5. Piata berii in Romania
1.6. Efecte directe a berii asupra economiei
1.7. Efecte indirecte a berii asupra economiei
1.8. Imperiul celor patru
Capitolul 2. Notiunea si dimensiunile comportamentului consumatorului
2.1. Notiuni, concepte si dimensiuni
2.2. Procese elementare in abordarea comportamentului consumatorului
2.3. Cele opt instrumente ale marketingului
2.4. Dorinte si convingeri
Capitolul 3. Factori ce influenteaza comportamentul consumatorului
3.1. Factori culturali
3.2. Factori sociali
3.3. Factori psihologici
3.4. Factori situtionali
3.5. Procesul alegerii
Capitolul 4. Studiu de caz-comportamentul de consum in randul consumatorilor din Targu Mures
4.2. Descrierea esantionului-sectiunea B
4.1. Rezultatele chestionarulu-sectiuna A
4.3. Corelati Kendall si Spearman
4.4. Testul "Chi-square"
Concluzii

Bibliografie

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza comportamentului consumatorilor de bere

Introducere

Termenul de comportamentul consumatorului se refera la comportamentul pe care il exprima consumatorii in studiul pentru cumparare, evaluare, folosire a produselor si serviciilor de la care se asteapta sa le satisfaca nevoile. Studiul comportamentul consumatorului este modul in care indvizii iau decizii in legatura cu cheluirea resurselor proprii ( bani, efort, timp) pentru bunuri de consum sau servicii.

Am ales aceasta tema "Analiza comportamentul consumatorilor pe bere", deoarece imi place sa interactionezi cu oameni si sa le observ comportamentul fata de alti si mai ales fata produse si servicii. Cu ocazia acestei licente am reusit sa imi fac o parere mai ales despre tineri, asupra consumului de bere, pentru ca in studiul de caz am reusit sa impart 100 de chestionare si studenti din camin m-au ajutat si mi-au completat acele chestionare. Rezultatele acelor chestionare o sa fie in studiul de caz.

Se pare ca prima forma de bere a aparut ca urmare a udarii unei bucati de paine care a declansat procesul de fermentare, acum circa 6000 de ani. Exista legende conform carora fabricarea berii reprezinta un pas important in evolutia omenirii. Cuvantul bere provine din latinescul bibere, care inseamna "a bea". Berea este o bautura alcoolica obtiunta din drojdie care duce la fermentarea maltului din grane, la care se adauga apa si hamei. Cantitatea de alcool este in jurul valorii de 5%, uneori depasind aceasta valoare si ajungand pana la 8-9% din volum. Prima fabrica de bere romaneasca a fost infiintata la Timisoara in 1718.

Pentru a avea succes pe piata, intreprinderile trebuie sa se concentreze asupra intelegeri si satisfaceri asteptarilor si necesitatilor clientilor lor, atat cei actuali, cat si cei potentiali. Totodata intreprinderile trebuie sa opteze pentru metode si instrumente adecvate pentru a evalua gradul de satisfactie a clientilor si asigurarea loialitati, precum si pentru imbunatatirea sistemului relationar intern si extern.

Este important ca producatorul de bunuri si servici sa afle cine, de ce, de unde, cand, cum si cat de mult cumpara. Producatorul cauta sa produca cu cheltuieli mai mici decat pretul la care poate vinde, si gaseste clienti care sa-l cumpere. Vanzatorul trebuie sa fie constient si activ, sa utilizeze instrumente de marketing potrivite in scopul cumparari. Cumparatorul se comporta de asemnea ca un partener activ in cadrul procesului de vanzare/cumparare.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza comportamentului consumatorilor de bere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.