Analiza comunicarii publicitare din presa scrisa

Trimisa la data: 2008-09-30
Materia: Sociologie
Pagini: 68
Comentarii: 4 (citeste)
Autor: Lionking13
Lucrare de licenta despre Analiza comunicarii publicitare din presa scrisa
Comunicarea umana reprezinta doar primul pas in vederea analizarii mesajelor publicitare. Pentru a avea insa impact asupra unui numar cat mai mare de persoane, comunicarea publicitara trebuie sa se bazeze pe comunicarea in masa. Din punct de vedere al definitiei comunicarea in masa reprezinta aaii┐oeoeZoeorice forma de comunicare mediatizata, prin care un grup specializat colecteaza, prelucreaza si difuzeaza mesaje cu caracter public, adresate unor audiente largi, eterogene si dispersate, prin intermediul unor tehnologii complexe (presa, radio, televiziune etc.), pe baza unor reglementari tehnice si juridiceaaii┐oeoeZAii┐oeoe (M. Vladut, in S. Chelcea si P. Ilut, 2003, 90).

Comunicarea de masa include tipurile considerate clasice: media tiparite (carti, ziare, reviste) si cele electronice (radio, televiziunea), dar si aaii┐oeoeZoenoile mediaaaii┐oeoeZAii┐oeoe (multimedia), rezultate din combinarea industriei mass media cu tehnicile moderne de comunicare (Internet, posta electronica etc.). Dupa cum se poate observa, definirea si explicarea mecanismelor comunicarii umane reprezinta o sarcina foarte dificila prin complexitatea ei. Din acest motiv au existat foarte multe abordari diferite care au dus la aparitia unui numar impresionant de paradigme.

Studiul comunicarii de masa reprezinta un element constitutiv in tentativa de analizare a mesajului publicitar. Doar daca sunt cunoscute teoriile explicative ale comunicarii umane si ale celei de masa, se pot observa si particularitatile comunicarii publicitare. In functie de perioada istorica si ordinea cronologica, studiile despre impactul mass media asupra indivizilor, grupurilor si societatii pot fi clasificate in trei mari perioade: aaii┐oeoeZzteoriile omnipotentei media (1920-1940), teorii ale efectelor limitate (1940-1965) si teorii ale efectelor complexe (1965-pana in prezent)aaii┐oeoeZAii┐oeoe (M. Vladut, in S. Chelcea si P. Ilut, 2003, 91).

Cercetarile au inregistrat trecerea de la efecte generale la efecte locale, si de la efecte directe, pe termen scurt, la cele indirecte, pe termen lung, odata cu schimbarea imaginii receptorului: de la cel pasiv, total supus influentei, la cel activ, cu putere si vointa de selectionare si filtrare a informatiilor in functie de trebuintele si preferintele personale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza comunicarii publicitare din presa scrisa

Lucrare de licenta despre Analiza comunicarii publicitare din presa scrisa
INTRODUCERE...................................3

CAPITOLUL 1 PUBLICITATEA SI MESAJUL PUBLICITAR ......................4
Clarificarea conceptului de comunicare de masa .......................4
Abordari si modele ale comunicarii umane .............................6
Definirea publicitatii si a mesajului publicitar ....................14
Procesul comunicational al publicitatii .............................16
Persuasiunea in mesajul publicitar ..................................26
Evaluarea impactului comunicarii publicitare ........................29

CAPITOLUL 2 MASS MEDIA SI RELATIA EI CU PUBLICITATEA ..............32
Presa scrisa ca forma a mass media .................................32
Interdependenta mass media - publicitate ...........................36
Dovezi ale legaturii mass media cu publicitatea ....................38
Piata publicitatii din Romania......................................44

CAPITOLUL 3 ANALIZA MESAJULUI PUBLICITAR .........................46
Alegerea mesajului................................................46
Identitatea companiei aaii┐oeoeZoeRadoaaii┐oeoeZAii┐oeoe .....................................47
Istoricul campaniilor publicitare aaii┐oeoeZzRadoaaii┐oeoeZAii┐oeoe..........................48
Practica publicitatii prin tiparituri.............................49
Analiza perceptiei asupra presei scrise si a publicitatii ........52

CONCLUZII .....................59
ANEXE .........................60
BIBLIOGRAFIE ..................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza comunicarii publicitare din presa scrisa ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
 • Am si eu o serie de intrebari:in ce an a fost prezentata licenta? studiul de caz este capitolul 3?sau nu are studiu de caz? si cum ai pus lucrarea ta aici?

  flori | 2010-03-30 19:27:00
 • ceau, imi poti spune te rog unde ai gasit afisul Rado pe care ai facut studiul de caz si daca as putea sa il gasesc la dimensiune mai mare

  Oana | 2010-06-02 15:54:00
 • Lucrarea are note de subsol?

  Andreea Pana | 2011-06-02 15:26:00
 • Lucrarea a fost prezentata in anul 2007 la Universitatea Bucuresti si a fost notata cu 10. Capitolul 3 este studiul de caz. Lucrarea nu are note de subsol pentru ca asa erau regulile la facultatea noastra.

  Autor licenta | 2011-10-03 15:19:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.