Analiza conflictelor - crizelor si interferentelor acestora in cadrul sistemului social

Trimisa la data: 2010-10-20
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 83
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Dan_O
Lucrare de licenta despre Analiza conflictelor - crizelor si interferentelor acestora in cadrul sistemului social
Conform unor sondaje efectuate, din ce in ce mai mult, cetatenii informati in legatura cu efectele calamitatilor, catrastrofelor, accidentelor tehnologice, incendiilor de mari proportii si altele cuprinse in termenul unanim acceptat dezastre asteapta din partea autoritatilor dreptul la protectie72. In general, situatiile de criza in aceste cazuri nu afecteaza securitatea nationala, dar por duce la slabirea sistemului. De aceea, majoritatea statelelor care de-a lungul anilor s-au confruntat cu diferite forme de dezastre abordeaza cu toata seriozitatea situatiile de criza provocate de acestea cautand sa-si constituie organisme specializate care sa le poata controla, pregati populatia si limitandu-le efectele.

Relevant pentru importanta care se acorda situatiilor de criza provocate de dezastre este si faptul ca Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord si-a constituit Comitetul pentru planificare in caz de urgente civile S.C.E.P.C., ce desfasoara o prodigioasa activitate, in principal pentru dezvoltarea in plan national, dar si international a unor sisteme in masura sa cunoasca si sa conduca actiunile la producerea dezastrelor, sprijinirea tuturor tarilor membre N.A.T.O. , dar si cu statut de participante la Parteneriatul pentru Pace.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza conflictelor - crizelor si interferentelor acestora in cadrul sistemului social

Lucrare de licenta despre Analiza conflictelor - crizelor si interferentelor acestora in cadrul sistemului social
Cuprins

Exordium............3

Capitolul I Conceptul de criza si conflict..........5
1.1.Istoricul cercetarilor privind criza si conflictul..........7
1.2. Caracteristici ale crizei si conflictului......16

Capitolul II Analiza sociologica a dimensiunii conflictului......21
2.1. Teoriile sociologice ale conflictului...........26
2.2. Conflicte sociale, mobilizari, revolutii........33

Capitolul III. Controlul conflictului............38
3.1. Solutionarea conflictelor constructive......38
3.2. Teoria criteriilor identitare, relationale si conflictualitatea juridica..............46

Capitolul IV Situatii de criza ce pot afecta securitatea nationala................53
4.1. Notinuni generale privind criza si securitatea nationala.......53
4.2. Factorii care favorizeaza aparitia situatiilor de criza pe teritoriul Romaniei............56
4.3.Manifestari care particularizeaza situatiile de criza si principalele actiuni care pot aparea pe timpul derularii acestora...................59

Capitolul V Crizele internationale...........63
5.1. Criza din Irak............63
5.2.Razboaiele iugoslave din ultimul deceniu-confluctul din Kosovo...................70

Concluzii............76

Bibliografie.........79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza conflictelor - crizelor si interferentelor acestora in cadrul sistemului social". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • comportamentul organizational in situatii de criza

    Madalina | 2013-12-11 19:44:51
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.