Analiza consumatorului prin prisma comportamentului adoptat

Trimisa la data: 2009-06-08
Materia: Comert
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorin_Ta
Lucrare de licenta despre Analiza consumatorului prin prisma comportamentului adoptat
Deseori, in literatura de specialitate, alaturi de celalalte variabile endogene, care influenteaza comportamentul de consum al indivizilor, este considerata si personalitatea acestora. Deoarece studiul personalitatii umane a dat nastere mai multor scoli de gandire, uneori acestea fiind intr-o evidenta divergenta, nu s-a ajuns inca la un consens in privinta definirii acestui termen. Cu toate acestea, se considera ca personalitatea reprezinta ,,acele trasaturi ale unui consumator, care fac ca acesta sa aiba un comportament distinct de cumparare si de consum, in comparatie cu alti consumatori" .

Incercarile de a inventaria si de a clasifica trasaturile de personalitate au condus la structuri dintre cele mai diferite. Un grup de specialisti au construit o lista care cuprindea 70 de trasaturi ale personalitatii, pe care au folosit-o in cercetarea comportamentului consumatorului.Exista presupunerea ca trasaturile care definesc personalitatea unui individ influenteaza atat mecanismul perceptual si motivational al acestuia, cat si comportamentul sau de cumparare si consum.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza consumatorului prin prisma comportamentului adoptat

Cuprins

Capitolul I. Continut si importanta studiului comportamentului consumatorului.....................................................3
1.1. Continutul studiului comportamentului consumatorului..........................................3
1.2. Teorii fundamentale si globale privitoare la comportamentul consumatorului ...........................................6
1.3. Informatii ce rezulta din studiul comportamentului consumatorului.................................12
1.4. Factorii care influenteaza comportamentul consumatorilor..........................................14

Capitolul II. Factorii endogeni care actioneaza asupra cmportamentului consumatorului..........................................18
2.1. Factorii psihologici.......................................18
2.2 Factori personali......................................43

Capitolul III. Factorii exogeni care actioneaza asupra comportamentului consumatorului...................................................53
3.1 Factorii culturali........................................53
3.2 Factorii sociali........................................56

Bibliografie..........................................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza consumatorului prin prisma comportamentului adoptat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.