Analiza contabila a operatiunilor economice si financiare intr-o intreprindere

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Contabilitate
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_A
Lucrare de licenta despre Analiza contabila a operatiunilor economice si financiare intr-o intreprindere
O intreprindere are o situatie neta pozitiva in cazul in care drepturile cu valoare economica sunt mai mari sau cel putin egale cu obligatiile cu valoare economica. Aceasta conditie indica faptul ca intreprinderea ca subiect de drept cere posibilitatea sa plateasca obligatiile fata de terti, atat pe parcursul desfasurarii activitatii sale cat si la lichidarea sa.

La nivelul obiectului contabilitatii, echilibrul specific activitatilor interne transformatoare este deschis prin prisma cheltuielilor si veniturilor. Raportate la fluxurile de transformare interna, operatiile economice si financiare care produc modificari in masa patrimoniului sunt reprezentate prin prisma cheltuielilor si veniturilor. Cheltuielile desemneaza valorile platite sau de platit in contrapartida cu stocurile, lucrarile si serviciile cumparate, obligatiile consimtite a fi platite la bugetul statului si alte organisme publice, precum si amortizarile privind imobilizarile.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza contabila a operatiunilor economice si financiare intr-o intreprindere

Cuprins

Argument.........3

Capitolul I
1. Scurt istoricul societatii "Coop. TEXTILA" COVASNA 2. Structura organizatorica (organigrama)...........4

Capitolul II
1. Cadrul conceptual si organizational al contabilitatii intreprinderii........8
1.1 Patrimoniul ca obiect al reprezentarii in contabilitate......8
Formula contabila si articolul contabil........11
Planul de Conturi General.......11
Contul de profit si pierdere.............12
Documentele contabile........13
Balanta de verificare........25
Notiunea, continutul si functiile de verificare........25
Clasificarea balantei de verificare.......28
Balanta de verificare cu o singura egalitate.........29
Balanta de verificare cu doua egalitati........29
Balanta de verificare cu trei egalitati........29
Balanta de verificare cu patru egalitati........30

Capitolul III Fiscalitate.......38

Capitolul IV Partea practica........49

Capitolul V Documentele contabile.........64

Bibliografie..........71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza contabila a operatiunilor economice si financiare intr-o intreprindere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.