Analiza costului pe unitatea de produs

Trimisa la data: 2011-01-11
Materia: Contabilitate
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: 05koz
Lucrare de licenta despre Analiza costului pe unitatea de produs
Ca si categorie economica general acceptata, costul reprezinta elementul valoric al consumurilor de resurse generate de activitatile intreprinderii. Factorul determinant in definirea unui cost si implicit a unei cheltuieli aste consumul (de resurse).

Astfel, costul poate fi definit, ca acea cheltuiala sau suma de cheltuieli, care corespund unei finalitati (sau obiect). Deci, diferenta intre cele doua notiuni COST si CHELTUIALA este determinata de existenta relatiei cu obiectul caruia i se determina costul si deci, asupra caruia se raporteaza o cheltuiala sau o suma de cheltuieli.

O cheltuiala este efectuata pentru ca se urmareste un scop, o finalitate. Un cost presupune obligatoriu raportarea (asocierea) la acea finalitate.Se poate valida astfel ideea simpla, dar fundamentala, ca un cost nu se constata, el se construieste.

Termenul de cost este utilizat, dupa cum supunea Raybrun, pentru masurarea eforturilor necesare in realizarea unui bun sau serviciu. El considera insa, ca nu exista un cost ''adevarat '' pentru un bun sau un serviciu, ci exista numai bunul sau serviciul respectiv si ca acesta a implicat costuri diferite pentru scopuri diferite .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza costului pe unitatea de produs

Lucrare de licenta despre Analiza costului pe unitatea de produs
Cuprins

Introducere.............................2

Capitolul I Costurile pe unitatea de produs - continut economic si sistemele de relatii factoriale utilizate in calculul si analiza costului pe unitatea de produs.........4
1.1 Continutul economic al costului pe unitatea de produs.................................4
1.2 Metode folosite in calculul costului pe unitatea de produs.................................6
1.3 Modele deterministe utilizate in analiza costului pe unitatea de produs.................................16
1.4 Importanta reducerii costului pe unitatea de produs.................................21

Capitolul II - Analiza costului pe unitatea de produs la SC TIPOGRAFIA FAST PRINT SRL.................................23
2.1 Prezentarea unitatii.......................23
2.1.1 Aspecte generale ........................23
2.1.2 Structura organizatorica.................24
2.1.3 Evolutia principalilor indicatori economico - financiari ....................................................26
2.2 Analiza situatiei generale a costurilor de productie la SC TIPOGRAFIA FAST PRINT SRL......................29
2.3 Analiza costurilor pe un exemplar pe grupe de tiparituri...................................31
2.4 Analiza costului pe principalele elemente de cost................33
2.4.1 Analiza costurilor cu materiile prime si materialele directe pe unitatea de produs .......................................33
2.4.2 Analiza costurilor cu salariile directe pe produs.........................................35
2.4.3 Analiza cheltuielilor indirecte pe produs ................37

Capitolul III - Posibilitati de reducere a costurilor pe unitatea de produs la SC TIPOGRAFIA FAST PRINT SRL..........................38

Bibliografie................................41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza costului pe unitatea de produs". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.