Analiza costurilor la o firma de lucrari drumuri si poduri

Trimisa la data: 2010-03-28
Materia: Economie
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_Co
Lucrare de licenta despre Analiza costurilor la o firma de lucrari drumuri si poduri
Cheltuielile sunt reprezentate in contabilitatea financiara de totalitatea operatiilor economice care afecteaza patrimoniul intreprinderii prin diminuarea activului, cum ar fi de exemplu, consumul de materiale, sau prin marirea pasivului ca, de exemplu, inregistrarea obligatiei de plata pentru utilitati prestate de terti(apa, gaze,curent electric).

Unii autori si specialisti in domeniul contabilitatii considera ca realizarea cheltuielilor (operatii patrimoniale cu privire la cumpararea si utilizarea bunurilor economice) se deruleaza in patru etape, dupa cum urmeaza :angajarea cheltuielilor intervine in momentul cumpararii, cand se formeaza obligatia baneasca fata de furnizori de a plati bunurile sau serviciile primite de la acestia;plata unei sume de bani sau a unui echivalent, in cadrul relatiilor comerciale sau de transfer (fara echivalent) in cadrul relatiilor financiare. De exemplu, achitarea obligatiilor fata de un furnizor reprezinta o plata ca echivalent, iar plata unui impozit datorat reprezinta un transfer fara echivalent;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza costurilor la o firma de lucrari drumuri si poduri

Cuprins

Capitolul I. Delimitari conceptuale privind costurile............3

Capitolul II Studiu de caz:analiza costurilor la SC Lucrari drumuri si poduri S.A. Botosani............14

Capitolul III Concluzii si propuneri...........31

Bibliografie............35
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza costurilor la o firma de lucrari drumuri si poduri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.