Analiza criminalistica a armelor de foc dupa urmele principale ale tragerii

Trimisa la data: 2010-05-18
Materia: Drept
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Greta_V
Lucrare de licenta despre Analiza criminalistica a armelor de foc dupa urmele principale ale tragerii
Preocupari pentru perfectionarea armelor au existat din cele mai vechi timpuri. De exemplu, balistele si catapultele au fost utilizate pentru prima oara la asediul Ierusalimului (587-581 i.Hr), precum si la asediul cetatii feniciene Tyr (574 i.Hr.). Mai tarziu, descoperirea pulberii cu fum a reprezentat un moment important in aparitia si dezvoltarea armelor de foc.

Momentul descoperirii pulberii cu fum nu poate fi precis stabilit. Lucrarile de specialitate subliniaza posibilitatea descoperirii acesteia in mai multe locuri, simultan, datorita faptului ca numerosi alchimisti incercau diverse mixturi si obtineau - fie prin scanteie, fie prin frictiune - explozii cu efect mortal. Prima mentiune despre pulberea cu fum apare in scrierile autorului arab Ab Allah, in secolul al XII-lea .
Desi nu exista date certe, unii autori atribuie inventarea pulberii cu fum chinezilor, acestia utilizand-o atat la focurile de artificii, cat si la propulsarea rachetelor, asa-numita "zapada chinezeasca".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza criminalistica a armelor de foc dupa urmele principale ale tragerii

Cuprins

Capitol I Aspecte generale privind balistica judiciara. Cadrul legal pentru dovedirea infractiunii si a vinovatiei.......3

Capitol II Caracterizare generala privind armele de foc si munitiile. Notiuni tehnice........17

Capitol III Examinarea criminalistica a locului unde s-au folosit armele de foc..........37

Capitol IV Interpretarea tehnica a urmelor create de armele de foc.....43

Capitol V Identificarea armelor de foc dupa urmele principale ale tragerii. Mijloace tehnice moderne utilizate in expertiza balistica....55

Concluzii............78

Bibliografie.........81
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza criminalistica a armelor de foc dupa urmele principale ale tragerii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.