Analiza cultivarii a doi hibrizi de porumb atat in regim irigat cat si neirigat

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Agronomie
Pagini: 103
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aldea_Il
Lucrare de licenta despre Analiza cultivarii a doi hibrizi de porumb atat in regim irigat cat si neirigat
Porumbul, ca principala planta alimentara, este prezent in manifestarile spirituale ale vechilor triburi, in credintele si mitologia lor. In Mexic, bunaoara, din primele recolte de porumb se aduceau ofrande zeului agriculturii Cinteoll al carui nume deriva chiar de la numirea data porumbului.

Cercetarile arheologice mai noi intreprinse in unele pesteri din statul Noul Mexic (S.U.A.) au scos la iveala resturi de stiuleti care ar data de pe la anii 2000 i.e.n. Grija ce se acorda cultivarii porumbului era foarte mare.Atat in Peru, cat si in Mexic, s-au gasit urme de vechi canale de irigatie, unele cu lungimea de cca.750 km si latimea de 4 m. Varietatile cultivate se alegeau in functie de modul de utilizare. Astfel, pentru paine se cultiva porumbul amidonos, iar pentru pasat cel cu bobul tare (SPRAGUE 1955).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza cultivarii a doi hibrizi de porumb atat in regim irigat cat si neirigat

Lucrare de licenta despre Analiza cultivarii a doi hibrizi de porumb atat in regim irigat cat si neirigat

Cuprins

Capitolul I Introducere............3

Capitolul II Conditiile zonei studiate............11

Capitolul III Situatia culturii in zona...........32

Capitolul IV Tehnologia cultivarii porumbului pentru boabe........58

Capitolul V Rezultatele tehnologiei agricole la veriga............98

Capitolul VI Concluzii...............102

Bibliografie..............103Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza cultivarii a doi hibrizi de porumb atat in regim irigat cat si neirigat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.