Analiza diagnostic a activitatii comerciale la SC PECO CARAS-SEVERIN SA

Trimisa la data: 2010-02-11
Materia: Economie
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: catalin2003
Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a activitatii comerciale la SC PECO CARAS-SEVERIN SA
Analiza diagnostic este un demers teoretic si practic, dificil datorita complexitatii problematicii cât si importantei finalitatii. Un diagnostic eronat orienteaza evaluatorul pe o pista gresita si evident compromite intregul proces de evaluare. De cele mai multe ori evaluatorii tocmai aici gresesc, pentru ca subestimeaza importanta analizei diagnostic.

Perspectivele de abordare trebuie sa imbine metoda sistematica cu metoda sistemica, deoarece o analiza prea stufoasa este la fel de ineficienta ca si una prea sintetica.

a) Perspectiva integratoare permite evaluatorului sa diagnosticheze prin prisma intregului si nu a partilor componente. Asa cum un organism nu poate fi sanatos când unul din organe ii este bolnav, tot asa, atunci când unele activitati din firma sunt ineficiente, nici firma ca ansamblu nu poate fi eficienta. Diagnosticul partial pe nivele de organizare a activitatii, trebuie sa se agregheze in diagnosticul general. Insa din perspectiva integratoare, agregarea nu este o simpla asumare, ci combinatia care tine seama de importanta si consecintele nivelelor de organizare asupra firmei ca un ansamblu ordonat. Din punct de vedere metodologic aceasta inseamna ca folosirea coeficientilor de importanta in analiza diagnostic reprezinta o necesitate obiectiva derivata din importanta diferita a activitatilor din cadrul unei firme.

b) Perspectiva sistemica asigura o prezentare logica a activitatilor unei firme, creând posibilitatea “disecarii” si analizei detaliate a acestora. Chiar daca toate activitatile functioneaza prin existenta intregului, ele au si o anumita relativa independenta organizatorica si functionala. Sub aspect metodologic, inseamna ca diagnosticul trebuie sa urmareasca nivelele de organizare ale firmei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a activitatii comerciale la SC PECO CARAS-SEVERIN SA

Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a activitatii comerciale la SC PECO CARAS-SEVERIN SA
CAPITOLUL 1 - ANALIZA DIAGNOSTIC, OBIECTIVE SI PESPECTIVE DE ABORDARE...........3
1.1. Analiza diagnostic ca instrument managerial in etapa de tranzitie...........3
1.2. Cerinte particulare ale analizei diagnostic in conditiile tranzitiei..............4
1.3. Obiectivele analizei diagnostic.............5
1.4. Perspective de abordare ale analizei diagnostic...........8

CAPITOLUL 2 - METODOLOGIA DE DIAGNOZÄ‚ A FIRMEI..............10

CAPITOLUL 3 - DIAGNOSTICUL POTENTIALULUI COMERCIAL...........15
3.1. Criterii de diagnosticare....................19
3.2. Strategii si directii de actiune.............28

CAPITOLUL 4 - ELEMENTE DE IDENTIFICARE A SC PECO CARAS-SEVERIN SA........33
4.1. Adresa si obiectul de activitate................33
4.2. Modul de constituire al agentului economic .....33
4.3. Organizarea agent economic .....................33
4.4. Capitalul social si patrimoniul agentului economic..........34

CAPITOLUL 5 - DIAGNOSTICUL POTENTIALULUI COMERCIAL LA SC PECO CARAS-SEVERIN SA.............36
5.1. Piata de desfacere...................36
5.2. Piata de aprovizionare...............42
5.3. Capacitatea de adaptare la cerintele pietei........43

CAPITOLUL 6 - CONCLUZII.............45
ANEXA..............48
BIBLIOGRAFIE........................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza diagnostic a activitatii comerciale la SC PECO CARAS-SEVERIN SA". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.