Analiza diagnostic a echilibrului financiar al firmei

Trimisa la data: 2009-03-27
Materia: Economie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mgardon
Activul bilanţului cuprinde bunurile aflate în proprietatea întreprinderii şi creanţele, iar pasivul cuprinde capitalurile proprii şi datoriile angajate şi nerambursate – sursele de finanţare.

Elementele de activ sunt structurate în funcţie de gradul lor de lichiditate, în ordinea crescătoare a lichidităţii lor, începând cu imobilizările necorporale, corporale şi financiare şi continuând cu activele circulante – care sunt mult mai lichide.

Elementele de pasiv sunt structurate în funcţie de gradul lor de exigibilitate, adică după însuşirea de a deveni scadente la un anumit termen. Pasivul include în primul rând capitalurile proprii – capital social, rezervele, subvenţiile şi provizioane – care nu au scadenţă propriu – zisă (doar în caz de faliment), fiind denumite surse permanente sau stabile; împrumuturile pe termen mediu şi lung (datoriile financiare) sunt considerate tot resurse permanente, deoarece scadenţa lor este mai îndepărtată; datoriile pe termen scurt (faţă de furnizori, băncii, bugetele statului) care au o scadenţă apropiată, fiind considerate surse temporare ciclice.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a echilibrului financiar al firmei

CAPITOLUL I – Caracteristici şi importanţa echilibrului financiar.........1

1.1 Definiţie. Forme. Condiţiile manifestării echilibrului financiar...........1
1.2 Posibilităţi de analiză a echilibrului financiar..................8
1.3 Trezoreria ca formă de exprimare a echilibrului financiar pe termen scurt...................26

CAPITOLUL II – Prezentarea generală a firmei.................48

2.1 Istorie şi evoluţie......................48
2.2 Structura organizatorică şi funcţională.......................48
2.3 Analiza evoluţiei principalilor indicatori economico – financiari
pe ultimii 2 ani........................51

CAPITOLUL III – Analiza diagnostic a echilibrului financiar la S.C. SRL ...........65

3.1 Analiza situaţiei nete sau a patrimoniului net....................67
3.2 Analiza corelaţiei dintre fondul de rulment, necesarul de fond de rulment şi trezoreria netă........................67
3.3 Analiza ratelor de echilibru financiar...........................69
3.4 Analiza lichidităţii, solvabilităţii şi a capacităţii de plată.....................70
3.5 Analiza corelaţiei dintre creanţe şi obligaţiile întreprinderii............71
3.6 Relaţia dintre rentabilitate şi lichiditate ....................71
3.7 Analiza relaţiei dintre productivitatea muncii, producţie şi eficienta economica...........73
3.8 Analiza riscurilor firmei...............................74
3.9.Bugetul de trezorerie pe anul 2005......................79

CAPITOLUL IV – Concluzii şi propuneri privind posibilităţile de îmbunătăţire a echilibrului financiar la S.C. S.R. L. .....................80
Bibliografie................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza diagnostic a echilibrului financiar al firmei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.