Analiza diagnostic a rentabilitatii la SC Morarit Panificatie Roman SA

Trimisa la data: 2013-08-09
Materia: Management
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: florin muntean
Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a rentabilitatii la SC Morarit Panificatie Roman SA
Profitul se identifica ca orice castig, ca orice surplus, din orice activitate, actiune, operatiune, s-au conturat doua sensuri de abordare si apreciere a profitului. Un prim punct de vedere are un sens de prioritate, profitul fiind considerat un avantaj, un castig insusit de o persoana fizica sau juridica, fara ca aceasta sa aiba vre-o contributie la atingerea lui. Intr-o astfel de viziune, profitul presupune, prin definitie, cresterea economica, progres social, ceea ce inseamna ca insusirea lui depinde de caracterul creator, rational si eficient al activitatilor, actiunilor si operatiunilor economice.

Maximizarea averii actionarilor, respective cresterea valorii de piata a unei firme, nu se mai bazeaza pe profitul contabil ci pe asa numitii indicatori financiari ai rentabilitatii (mai ales rezultatul brut de exploatere, rezultatul brut global, rezultatul trezoreriei de exploatare si rezultatul global al trezoreriei). Astfel, maximizarea profitului poate fi inlocuita cu maximizarea excedentului brut de exploatare. In acest mod se va oferi o orientare foarte buna a activitatii managerilor, deoarece acest obiectiv reflecta punctul pana la care trebuie extinsa productia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a rentabilitatii la SC Morarit Panificatie Roman SA

Cuprins

Introducere.............................................3

Capitolul I. Consideratii generale privind analiza rentabilitatii.................................4
1.1 Obiectivele si necesitatea diagnosticului rentabilitatii.................................4
1.2 Rentabilitatea - expresie a eficientei economice............................................7
1.3 Profitul - imagine fidela a rentabilitatii.......................9

Capitolul II:Analiza rentabilitatii la S.C. Morarit Panificatie Roman S.A..............11
2.1 Prezentarea societatii S.C. Morarit Panificatie Roman S.A......................................11
2.2 Analiza soldurilor intermediare de gestiune.........................................13
2.3 Analiza structurii si dinamicii profitului................................24
2.4 Analiza rentabilitatii prin rate.........................28
2.5 Analiza rezultatelor care exprima profitabilitatea activitatii firmei............................35

Capitolul III: Valorificarea rezultatelor rentabilitatii la intreprinderea studiata................................41
3.1 Determinarea punctelor forte si slabe ale activitatii S.C. Morarit Panificatie Roman S.A...................................41
3.2 Posibilitati de imbunatatire a rezultatelor rentabilitatii la intreprinderea analizata............................43

Concluzii si propuneri...................................44

Bibliografie....................................50

Anexe............................................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza diagnostic a rentabilitatii la SC Morarit Panificatie Roman SA". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.