Analiza diagnostic a situatiilor financiar - contabile

Trimisa la data: 2010-03-23
Materia: Contabilitate
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_I
Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a situatiilor financiar - contabile
Analiza profitului incepe cu aprecierea marimii profitului brut, care reprezinta elementul principal al rezultatului financiar din activitatea operationala (indicatorul 5). Este de mentionat faptul ca acest indicator apare pentru prima data in Raportul Financiar al anului 1998 si din aceste considerente nu poate fi comparat cu nivelul obtinut in anii precedenti. Modificarea profitului in comparatie cu nivelul programat poate fi explicata prin cresterea sau scaderea volumului vinzarilor; scimbarea structurii vinzarilor; cresterea sau scaderea costului vinzarilor; marirea sau micsoraea preturilor la produse, marfuri, servicii comercializate.

In continuare, pentru determinarea nivelului de retragere in bugetul de stat a profitului obtinut de intreprindere se calculeaza cota impozitului pe venit in suma profitului pina la impozitare (indicatorul 6). Nivelul acestui indicator depinde de cota impozitului pe venit si existenta diferentelor permanente si temporare, care conditioneaza modificarea venitului impozabil in comparatie cu cel contabil.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza diagnostic a situatiilor financiar - contabile

Cuprins

Introducere................3

Capitolul I. Aspecte teoretice ale contabilitatii rezultatelor financiare...........12
1.1. Definitia, structura si componenta consumurilor si cheltuielilor............12
1.2 Definitia si structura veniturilor ...........22

Capitolul II. Contabilitatea rezultatelor financiare si repartizarea profitului.............27
2.1. Contabilitatea consumurilor si cheltuielilor.............27
2.1.1 Contabilitatea consumurilor............27
2.1.2 Contabilitatea cheltuielilor...........45
2.2. Contabilitatea veniturilor..............50
2.3. Definitia, calcularea si impozitului pe venit...........53
2.4. Determinarea si evidenta rezultatului financiar si contabilizarea acestuia ..............59

Capitolul III. Analiza rezultatelor financiare si repartizarea profitului.................70
3.1. Analiza structurala a profitului ............70
3.2. Analiza factoriala rezultatului financiar............74
3.3.Analiza repartizarii profitului si utilizarea lui...........80

Incheiere.............83

Bibliografie..........86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza diagnostic a situatiilor financiar - contabile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.